BIST 9.883
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.455,53
HABER /  DÜNYA

Öldü denilen Mihrac Ural konuştu!

Cihatçı çetelerin Lazkiye'ye yönelik saldırısında öldüğü iddia edilen Mihrac Ural, BirGün'e konuştu: "Ölmedim, Suriye'yi çetelere karşı savunmaya devam ediyorum"

Abone ol

Suriye'nin Akdeniz kıyısında bulunan Lazkiye kentine yönelik kapsamlı bir taarruz başlatan cihatçı çetelerin saldırısı sonucu öldüğü iddia edilen Mukaveme Suriye Lideri Mihrac Ural, El Nusra'nın kuşatması altındaki Ermeni kasabası Keseb'ten BirGün gazetesine konuştu.

Öldüğü yönündeki haberlerin Suriye direnişini kırmaya yönelik psikolojik bir hamle olduğunu kaydeden Ural, daha önce de defalarca öldüğü yönünde haberlerin servis edildiğini söyledi. Şu an cephede AKP beslemesi cihatçı çetelere karşı savaşını sürdürdüğünü ifade eden Ural, “Ölmediğini, yıllardır kendisine kucak açan Suriye'ye olan insani ve vicdan borcunu ödemeye çalıştığını” kaydetti.

ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

Dün Türkiye medyasında Mihrac Ural'ın Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı tugayların Lazkiye'ye yönelik saldırısında öldüğünü iddiası haber olarak yer almıştı. Ural'ın Grad füzeleriyle vurulduğu ve kentteki Tişrin üniversitesi hastanesine kaldırıldığı iddia edilmişti. 12 Eylül darbesi sonrası Lazkiye'ye kaçmak zorunda kalan 57 yaşındaki Mihrac Ural, yaklaşık 30 yıldır bu kentte yaşıyor.

CEPHEDEN BİRGÜN'E KONUŞTU

BirGün gazetesinden İbrahim Varlı, telefonla ulaştığı 57 yaşındaki Mihraç Ural ile konuştu. Ural, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyelerinin açtığı ateşte öldüğü iddiaları yalanlayarak, yandaş basının bu tür manipülatif haberlere çok sık başvurduğunu kaydetti. AK Parti hükümetinin ve güdümündeki medyanın kendisini kirli politikalarına ve yalanlarına alet etmeye çalıştığını vurgulayan Ural, “Şu an çatışmaların sıfır noktasındayız. AKP ve emperyalistlerin beslemesi cihatçı çetelere karşı mücadele veriyoruz. Hırsız Erdoğan'ın beslediği katiller üzerimize saldırıyorlar” dedi.

KESEB KASABASI İNİM İNİM İNLİYOR

El Kaide uzantılı örgütlerin Ermeni kasabası Keseb'e saldırdığını kendilerinin Mukaveme Suriye olarak kasabayı savunmak üzere cephede olduğunu belirten Ural, “Bu barış kasabası inim inim inliyor, top ve silah sesleri altında. Erdoğan'ın emir verdiği askerler ve cihatçı çeteler tarafından bombalanıyor. Cihatçılar sınır kapısından ellerini kollarını sallayarak geçiyor ve kasabaya saldırıyor” şeklinde konuştu.

Radikal İslamcı militanların saldırısının püskürtüldüğünü vurgulayan Ural şöyle konuştu: “Günlerdir cephedeyiz. Cihatçılara geçit vermeyeceğiz. Şu an Keseb'in kenar mahallelerinde Nibğen'de bulunuyoruz. Saldırı püskürtüldü. Militanlar geri kaçmaya başladı. Halk bizlerle birlikte yaşlısı genciyle, kadını erkeğiyle mücadele veriyor. Kazmalarla, küreklerle tüfek ve ellerine geçirdikleri her ne varsa direniyor."

Şu an için sadece Keseb kasabasının kuşatıldığını kaydeden Ural, Lazkiye ve diğer bölgelerde halkın normal yaşamına devam ettiğini herhangi bir tehlikenin bulunmadığını söyledi.

YARATIKLARI CANAVAR KENDİLERİNİ VURACAK

AKP hükümetinin kendi yarattığı canavar tarafından vurulacağına dikkat çeken Mukaveme Suriye lideri, “Banyas Katliamı'ndan, 52 kişinin öldürüldüğü Reyhanlı saldırısına kadar kendi kirli siyasetlerini benim üzerime yıkmak istiyorlar. Ancak bu katliamlar çetelerin işi. Kendi yarattıkları canavar onları yutacak” dedi.

“Ben ilkeli bir devrimciyim, bugüne kadar bu ilkeler doğrultusunda yaşadım, halka zarar verebilecek herhangi bir faaliyetin içinde olmam” diyen Ural, şöyle konuştu: “Mihrac Ural asla ve asla halka saldırmaz. Halkın bir kılına dahi zarar vermez, vermek isteyenlere karşı savaşır.”