BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nun doktoru konuştu: Genel Başkan'ın ciddi...

'Adalet Yürüyüşü'nde dün 16. gününü tamamlayan Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumuna ilişkin doktorundan açıklama geldi. Yürüyüşe başladığından bugüne kadar 283.5 kilometre yol kat eden Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘Adalet Yürüyüşü’nün 16’ncı gününde 16.5 kilometre yürüdü. Zaman zaman 45 dereceyle rekor sıcaklık yaşanırken birçok katılımcı fenalaştı. CHP Genel Başkanı’nın yürüyüşteki doktoru Cihangir İslam, sıcağın zorlayıcı bir etkisi olduğunu ancak Kılıçdaroğlu’nun ciddi bir sorun yaşamadığını söyledi.

Hürriyet'in haberine göre ‘Adalet Yürüyüşü’nde önceki gün 40 dereceyi bulan sıcakta 17 kilometre yürüyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün 16’ncı günde ise 16.5 kilometre yürüdü. Kılıçdaroğlu, böylece yürüyüşe başladığı günden bu yana toplamda 283.5 kilometre yol kat etmiş oldu.

Kılıçdaroğlu’nun doktoru Cihangir İslam, 45 derece sıcakta yürüyüşünü sürdüren CHP Lideri’nin sağlık durumunu değerlendirdi. İslam, “Sıcağın zorlayıcı etkisi var ama Genel Başkan’la ilgili ciddi bir sorun yaşamıyoruz. Hareket saatlerini 15.30-16.00’dan, güneşin etkisini azaltmaya başladığı 17.00’ye çektik. Sürekli su ve elektrolit sodyum takviyesi yaparak götürüyoruz. Herhangi bir sorunumuz yok. Sağlık durumu iyi, ayakları kontrol altında. Metin Baydar ile birlikte sağlık kontrollerimizi sürekli yapıyoruz, yakından takip ediyoruz” dedi. Aşırı sıcaklara dayanamayarak fenalaşan ‘Adalet Yürüyüşçüleri’nin ardından tüm katılımcılara önerilerde de bulunan İslam, “Belli hastalık durumları olan, kalp ve solunum yetmezliği olan, kilo sorunu yaşayan ve yaşı ilerlemiş olanların yürümemelerini tavsiye ediyorum. Özellikle sabah saatlerinde kısa bir yürüyüşün ardından araçlara ya da otobüslerle geçerek takip edebilirler” diye konuştu.