BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan şantaj iddiası!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, seçmene 7 Haziran sonrası şantaj yapıldığını söyledi. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları;

Abone ol
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım'da herkesten sandığa giderek oyunu kullanmasını istediklerini söyledi. Hükümetin seçmene şantaj yaptığını da ileri süren Kılıçdaroğlu, milletin bu şantaja boyun eğmeyeceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, 1 Kasım'da iktidara gelmeleri halinde kişi başı gelir hedefini 30 bin dolar olarak hedeflediklerini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ta bir otelde iş adamları, esnaf odaları ile ticaret ve sanayi odası temsilcilerine yönelik düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 1 Kasım'da herkesten sandığa giderek oyunu kullanmasını istediklerini söyledi.
 
Bu seçimlerin diğerlerine benzemediğini savunan Kılıçdaroğlu, "Bu seçimlerde demokrasiyi oylayacağız. Bu ülkede yoksulluk olsun mu, olmasın mı onu oylayacağız. Türkiye'de demokrasi mi olsun, baskıcı bir yönetim mi olsun, onu oylayacağız. Anayasayı bir kişiye mi uyduracağız yoksa o kişiyi anayasaya mı uyduracağız, bunun için mücadele edeceğiz, sandığa gideceğiz" diye konuştu.
 
Yeniden seçime gidilmesinin gerekçesini herkesin kendisine sorması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
 
"Eğer birisi bana 400 milletvekili vermediniz, o nedenle ben sizi tekrar tekrar seçime götüreceğim' diyorsa ona dersini vermek de sizin göreviniz, vermek zorundasınız ,demokrasi bunu gerektirir. Vatandaş oyunu kullandı, görevini yaptı vatandaş. Kim görevini yapmadı, siyasiler yapmadı. Sayın Davutoğlu'na görev verildi, hükümeti kuramadı, sıra bizdeydi. Anayasaya göre, teamüllere göre bize verilmesi lazımdı. Hükumeti kurar mıyız, kurmaz mıyız, endişe ya CHP hükumeti kurarsa. CHP hükumeti kurarsa ne olurdu? Asgari ücret net bin 500 liraydı. Taşeron işçilik bitmiş olacaktı, herkesin kadrosu olacaktı ama bunlar gerçekleşmedi, bize görev verilmedi. Sandılar ki mağdur edebiyatı yapacağız, bizim öyle bir düşüncemiz yok.
 
"ŞANTAJA BOYUN EĞMEZ BU MİLLET" 
 
Her gün şehitler geliyor, şu soruyu Zonguldaklılar sorsun 'düne kadar gelmiyordu da 7 Haziran'da sonra neden gelmeye başladı'. Sizin önünüze şantajı, acıyı, gözyaşını koyuyorlarsa  'bana oy vermezsen bunlar olur' diyorsa benim bildiğim bu milletin Kuvayımilliye geleneği vardır, şantaja boyun eğmez bu millet.
 
"BAŞBAKAN KİM CUMHURBAŞKANI KİM BELLİ DEĞİL" 

Başbakan kim belli değil,  Cumhurbaşkanı kim belli değil. Cumhurbaşkanının anayasal sınırları içerisinde çalışması lazım, Başbakanın da başbakanlık yapması lazım, bu kadar basit. Bir kişi başbakanın görevine müdahale ederse olmaz, doğru değildir. Örtülü ödeneği iki kişi kullanacak, Başbakandan gizli örtülü ödeneği, Cumhurbaşkanı nasıl kullanacak, ben merak ediyorum? Başbakandan gizli örtülü ödenek mi olur? Başbakan devletin bütün sırlarına vakıftır, niye orada örtülü ödenek var ayrıca. Devletin geleneğinde böyle bir şey yoktur, çivisi çıkan bir devletle karşı karşıyayız. Devletin yeniden rayına oturması lazım" değerlendirmesinde bulundu. 

"CEBİMİZ İÇİN DEĞİL MİLLET İÇİN ÇALIŞACAĞIZ" 
 
Baktılar ki CHP doğru tercihler ortaya koymuş. Biz memnunuz, şikayetçi değiliz. CHP'ye olan güveni perçinlediler. Çünkü onlar da artık,  'en iyisini CHP yapar, en iyi bildirgeyi CHP hazırlar. Bizim çalışmamıza gerek yok, oradan örnek alırız' diyorlar, alsınlar. Aynı güveni halktan bekliyoruz. Bize güvenin. Biz cebimiz için değil, bu ülkenin çocukları için çalışacağız. 

30 BİN DOLAR HEDEFİ
 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, iktidarlarında Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacaklarını aktararak "İpek Yolu'nun merkezi olacak Türkiye. Denizi olmayan ülkelerin limanı olacak Türkiye. 200 milyar dolarlık bir yatırım hedefliyoruz, Merkez Türkiye Projesiyle. Tekno park düşünüyoruz Anadolu'da, kişi başı gelir hedefimiz 30 bin dolar."