BIST 9.911
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.444,68
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a çok sert Lozan çıkışı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lozan anlaşması hakkındaki sözlerini çok sert sözlerle değerlendirdi.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yabancı medya kuruluşlarının medya temsilcileriyle bir ara geldi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü açıklamasıyla ilgili soruya, "Biz Cumhuriyet’i savunuyoruz. Onlar hilafeti savunuyor. Biz vatandaşı savunuyoruz onlar kul olmayı savunuyor. O koltuğa Cumhuriyet sayesinde oturduğunu unutmayacaksın arkadaş" dedi

Basına kapalı olarak Swissotel’de gerçekleştirilen toplantının ardından kısa bir açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, yabancı basın mensuplarıyla soru-cevap şeklinde güzel bir sohbet gerçekleştirdiklerini belirterek, "Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu, güçlü bir ülke olduğunu darbelere karşı ortak bir tavır sergilediğimizi bütün ayrıntıları olabildiğince anlattım. Her iç hem dışarıda karşılaştığımız sorunlarla ilgili sorular geldi. O sorulara da Cumhuriyet Halk Partisi’nin görüşleri doğrultusunda cevap verdim. Önümüzdeki günlerde gazetelerde hep birlikte okuyacağız" dedi.