BIST 9.789
DOLAR 32,59
EURO 34,99
ALTIN 2.457,94
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan çılgın iddia: 'Hayır' oyu kullanacaklar...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'hayır' oyu kullanacakların baskı altına alınıp hapse atıldığını iddia etti.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandumda 'hayır' oyu kullanacakların baskı altında olduğunu savunarak, "Hapse atıyorlar. Bazen işyerlerini yakıyorlar, tehdit ediyorlar." dedi.

Referanduma doğru yaklaşılırken, CHP liderinden inanılması güç sözler geldi. Kılıçdaroğlu, 'Hayır' oyu kullanacaklara karşı başlatılan baskıların asla ve asla insanları yıldırmaması gerektiğini belirterek "Tam tersine baskılara karşı direnilmeli, sandığa gidilmeli ve kim baskı kuruyorsa onlara gerekli ders sandıkta verilmeli" dedi. Kılıçdaroğlu DHA'ya açıklamalarda bulundu.

"HAYIR OYU KULLANACAKLAR İÇİN BASKI KURUP, HAPSE ATIYORLAR"
'Gerek sosyal medyada, gerekse çeşitli yorumlarla hayırcılara karşı tehdit ve saldırılar gündeme geliyor, bu olayları nasıl değerlendiriyorsunuz' soru üzerine ise Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Anayasa gibi önemli bir değişikliği referanduma halkın oyuna götürüyoruz. Eğer bir kişi kullanacağı oy nedeniyle tehdit ediliyorsa, baskı altına alınıyorsa , kullanacağı oy nedeniyle tehdit ediliyorsa bu ülkede her şeyden önce demokrasiyi sorgulamamız lazım. Ve bunun sorumlusu kimdir, o soruyu sormamız lazım. Bakın biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak ayrıştırıcı bir dil kullanmıyoruz., tam tersine kucaklayıcı bir dil kullanıyoruz. Kişinin oyu ne olursa olsun, başımızın üstünde yeri vardır diyoruz, onu kınamıyoruz, onu eleştirmiyoruz. ona baskı uygulamıyoruz. Ama özellikle iktidar kanadı ve onların yandaşları hayır oyu kullanacaklar için baskı kuruyorlar, hapse atıyorlar.

BAZEN İŞYERLERİNİ YAKIYORLAR
Bazen işyerlerini yakıyorlar, tehdit ediyorlar. Bunlar doğru değil. Bu tür davranışlar hayır oyunu daha da güçlendirecektir. İnsanlar daha fazla gideceklerdir. Ben bu vasıflardan kurtulmak istiyorum diyeceklerdir. Ben kendi ülkemde demokrasi istiyorum diyeceklerdir. Ben kendi ülkemde düşüncemi rahatlıkla açıklayabilmeliyim diyebileceklerdir. Parlamento milli kurtuluş savaşını yürüten parlamento, Gazi Meclis, hakları yetkileri elinden alınan bir Meclis olmasın diyeceklerdir. Benim vekilim orada ikinci sınıf bir vekil durumuna düşmesin diyeceklerdir. Dolayısıyla baskılar insanları asla ve asla yıldırmamalı, tam tersine baskılara karşı direnilmeli, sandığa gidilmeli. Kim baskı kuruyorsa, onlara gerekli ders sandıkta verilmelidir diye düşünüyorum" dedi.