BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.442,53
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'na saldıran kişi bakın kim çıktı?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısına girerken yumruklu saldırıya uğradı. Saldırganın önce BDP'li olduğu söylendi sonra o ise 'Alperen Ocaklarındanım' dedi.

Abone ol

ANKARA - Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı yapan kişinin önce BDP'li olduğu haberleri geçildi.  Gözaltına alınan Orhan Övet, Erzurumlu ve Alperen Ocakları'ndan olduğu söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıran kişinin kimliği konusunda olayın sıcaklığı ile ilk anda çelişkili bilgiler geldi. Kılıçdaroğlu'nu yumrukladıktan sonra BDP'liler tarafından linçten kurtarılıp grup salonunu sokulunca herkes onu BDP üyesi sandı.

ALPEREN OCAKLARINDAN MI?

Olayın sıcaklığı geçtikten sonra saldırıyı yapan kişiyle ilgili bilgiler netleşti. İsmi Orhan Övet olan kişi polise verdiği ifadesinde Erzurumlu ve Alperen Ocaklarından olduğunu söyledi.

TBMM İdare Amiri ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'in verdiği bilgiye göre ise saldırgan hiç bir partiye üye değil. Özdemir şu bilgileri verdi;

-"Saldırgan Erzurumlu. Ankara Altındağ'da yaşıyor. 1986 doğumlu. İsmi Orhan Övet. Hiçbir partinin üyesi olmadığını bize söyledi".

HİÇBİR PARTİYE ÜYE DEĞİL

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ise "Şu anda saldırganın siyasi bağlantısını bilmiyoruz. Bizim partiyle bir ilgisinin olmadığını söyledi. Arada bir Alperen Ocaklarına gidip geliyormuş. Oranın da üyesi değilmiş. Meclise ziyaretçi gibi girmiş. Salı günleri birinin referans olmasına gerek yok. Meclise nasıl girdiğine, oraya kadar nasıl geldiğine bakılacak" diye konuştu.

SABIKASI ÇIKTI

Bu arada saldırganın uyuşturucu madde bulundurma, ruhsatsız silah taşıma dahil birçok suçtan sabıkasının bulunduğu öğrenildi. 

İÇERİYE NASIL GİRDİ?

TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıran kişinin, muhtemelen bir milletvekilinin davetlisi olarak gelmiş olabileceğini belirtti. Uslu, bunların engellenmesi için akla gelen ilk önlemin ziyaretçi yasağı olduğunu söyledi.

orhan-öven-kiliçdaroğlunu-yumruklayan-kişi.gif
BDP'DEN SALDIRIYA İLK AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu'na TBMM'nde yumruklu saldırı düzenleyen Orhan Ö. isimli kişinin, saldırının hemen ardından BDP kulisine götürülmesi "Saldırgan BDP'li mi?" tartışmasına yol açmıştı. Ancak koruma polislerinin, saldırganı, linç edilmekten korumak için BDP kulisine götürdükleri ve söz konusu kişinin BDP ile ilgisinin bulunmadığı öğrenildi.

BDP’li Sırrı Sakık, Kemal Kılıçdaroğlu’na saldıran kişinin partileriyle alakası olmadığını açıkladı.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile merhabalaştık. O anda saldırı gerçekleşti. Bizden biri değil" dedi.

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NA SALDIRI ANI

KIL29742.20140408142855.jpgIÇDAROĞLU'NDAN İLK SALDIRI AÇIKLAMASI

Seçimlerin ardından ilk grup toplantısı öncesi yumruklu saldırıya uğrayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama geldi... (TIKLA OKU)