BIST 9.901
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.460,09
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Sakine Cansız'la akraba çıktı!

Bu iddanın sahibi gazeteci Mehmet Yürek. Mehmet Yürek aynı zamanda 12 Eylül'de işkence sonucu hayatını kaybetmiş olan Ali Ekber Yürek'in ağabeyi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA-
CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Paris'te öldürülen PKK'lı Sakine Cansız'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunması CHP liderinden ve CHP'li milletvekillerinden tepki görmüştü. Çin dönüşünde bu olayı değerlendireceğini belirten Kılıçdaroğlu bu konuda başka bir açıklama yapmadı.

Bomba iddia ise gazeteci Mehmet Yürek'ten geldi. Mehmet Yürek'in iddiasına göre Sakine Cansız, Hüseyin Aygün ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun çok yakın akrabası.

Gazeteci Yürek, gerek Kılıçdaroğlu'nun, gerekse Hüseyin Aygün'ün bu bilgileri kamuoyundan sakladığını söylüyor. Bunun toplumu yanıltan bir şey olduğunu belirten Yürek, CHP liderini ve Aygün'ü, gerçekleri açıklamaya davet ediyor.

İnternethaber'e ulaşan gazeteci Mehmet Yürek Hüseyin Aygün'ün taziye ziyaretinin gayet normal olduğunu çünkü Hüseyin Aygün ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sakine Cansız'ın yakın akrabaları olduğunu söyledi.

İşte Mehmet Yürek'in açıklamaları.

GAYET NORMAL BİR ZİYARET

"Ben bu konuyu açıklamak istedim, çünkü bazı dinci ve Kemalist medya, olaya insani olarak yaklaşmadı. Dinci medya dinini ve vicdanını, Kemalist medya da duruşunu ve vicdanını sorgulamalıdır. Olaya insani yaklaşmalıdır."

KESİNLİKLE AKRABALAR

"Hüseyin Aygün ve Kemal Kılıçdaroğlu Sakine Cansız'ın çok yakın akrabaları. Bu nedenledir ki Hüseyin Aygün'ün taziyede bulunması çok normal. Bunların hangi örgütte ne yaptıkları, suçlu olup olmadıkları başka bir şey, bir akrabaya taziye ziyaretinde bulunmak başka bir şey. Kimse bunu açıklamadı, neden sakladılar bilemiyorum. Sakine Cansız, Hüseyin Aygün ve Kılıçdaroğlu Kureyşanlıdır. Aynı sülaleye mensuplardır. Bunu iki kişiye sorarak da teyit ettim, birincisi Dr Nazif Baki Kaya, o da Kureyşanlı ve bunların akrabası ve bir de, Mehmet Uzun'a sordum o da akraba olduklarını doğruladı. İki kuşak geriye gidildiğinde hepsinin aynı dedenin torunları olduğu kesin, akrabalık dereceleri gayet yakın."