BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu İzmir'de esti gürledi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Mitingi'nde konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen baskının protesto edilmesi amacıyla düzenlenen "Cumhuriyet, Demokrasi ve Özgürlük" mitinginde hükümete yüklendi.

İzmirliler'e "İzmirli Balbay'ın dediği gibi ancak 'efe' oyununda diz çöker" diye seslenen Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın "İzmir'e özel kini" olduğunu ileri sürdü. 

Kılıçdaroğlu, tutuklu vekillerin durumuna ilişkin konuşmasının bir bölümünde ise hükümete çağrıda bulundu:

"Dokunulmazlığımızı kaldırın."

İzmir Gündoğan Meydanı'nda büyük bir kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu'nun konuşması sık sık sloganlarla kesildi.

GAVUR İZMİR DEDİ, OY İSTEDİ

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan bölümler özetle şöyle:

"Bir ülkenin Başbakanı İzmir için ne dedi? 'Gavur İzmir!' Hem gavur diyeceksin hem de İzmir'e gelip oy isteyecek. Sen de yüz yok mu? Sandılar ki bu dil sürçmesidir. Değil! Bu bilinçaltındaki düşüncenin açığa vurmasıdır. Peki İzmirli bunun altında kalacak mı? Sizden isteğim. Aydınlık insanlardan isteğim. Size gavur diyenden hesap sorun, CHP arkanızdadır."

DİZ ÇÖKTÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR

İzmir'e Çin işkencesi yaptırmaya çalışıyorlar. Türkiye'yi karanlığa götürme sürecinde İzmir'i hedef seçtiler. Baktılar ki, İzmirli'den umut yok. Umudu savcılara bağladılar. Savcı çıkıp baskı kuracak. Sabahın köründe insanları alacak. Sonra sen çıkıp 'Ben İzmir'e güzel bir dünya vaat ediyorum' diyeceksin. İzmirli sana inanacak mı? İzmirli onlara gerekli dersi sandıkta verecektir.

O YARGI SENİN ARKA BAHÇEN

Recep Tayyip Erdoğan çıkıp 'Bu yargının işi' diyor. İnanıyor musunuz? Ben inanmıyorum.

Neden inanmıyorum:

Sen Oslo görüşmelerine özel temsilcini göndereceksin. Orada özel mahkeme kurdun, yargıçlar görevlendirdin. Yargıya müdahale ettin. Yargı senin arka odanda verdiğin kararı onaylar hale geldi. Artık Mısır'daki sağır sultan bile bunu duydu. Yargı AKP'nin arka bahçesi oldu.

'MİDEM KALDIRMIYOR'

Bizim saygıdeğer yargıçlara saygımız sonsuz. Tuz şimdi kokmuyorsa o namuslu yargıçlar sayesindedir. Bir yargıtay üyesi görevinden ayrılırken "Yargıtay'daki işler artık benim midem kaldırmıyor" dedi. İşte tablo budur.

TUTUKLU VEKİLLER

Tutuklu vekillerin seçime girmelerinde bir sakınca bulunmadı. Seçildiler, kazandılar. Hani egemenlik kayıtsız şartsız milletindi? Nasıl oluyorda hiçbir yasal engel olmaksınız milletvekili hapiste tutulur. Bunların biri hücre hapsine hükmedilir. Adalet bunu kabul eder mi? Vicdan bunu kabul eder mi? Demokrasi kabur eder mi? Ama Recep Tayyip Erdoğan kabul eder. Artık Türkiye'de demokrasi ayıplı.