BIST 8.768
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,85
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu elindeki son anketi açıkladı!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, siyasetin çatışmanın kaynağı olmadığını söyledi. CHP lideri HDP'nin Meclis'teki temsilinin önemli olduğunu kaydetti.

Abone ol
Paralel Yapı ile mücadelenin hukuk çerçevesinde yapılması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, CHP adına yapılan son anketlerde ise oy oranlarının yüzde 30'ların üzerinde olduğunu iddia etti. Kılıçdaroğlu, dershanelerin kapatılmasına da karşı olduğunu, soruna akılcı bir çözüm getirilemediğini söyledi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Habertürk TV'de gazetecilerin sorularını yanıtlıyor CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de Gazete Habertürk yazarı Yavuz Semerci moderatörlüğünde Gazete Habertürk yazarı Fehmi Koru, Gazete Habertürk yazarı Soli Özel, Cumhurhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Arif Erdem, Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu, Gazete Habertürk ekonomi Yazarı Abdurrahman Yıldırım'ın sorularını yanıtladı. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:
 
YÜZDE 35 HEDEFİ
 
Türkiye'deki gergin siyasal atmosferin ve aşırı kutuplaşmasının getirdiği bir sorun var. Bu sorun yeni yeni çözülmeye başladı. Ben olabildiğince sağlıklı ve tutarlı bir hedef koydum; yüzde 35. Bu hedefi koyarken de iktidar yüzde 34 ile iktidar oldu. Biz onun üzerinde bir rakam telaffuz ediyoruz. Daha da yüksek olabilir. Gün geçtikçe bizim oy oranımızın arttığını ben biliyorum.
 
CHP'NİN VAATLERİ
 
Vatandaşımızın derdi başından aşkın. Sonuçta biz siyasetçiyiz, bizim vatandaşların sorunlarına çözüm üretmemiz lazım. Ben yirmi yedi buçuk yılımı devlete verdim. Bütün bu sorunları görünce, biz de siyasal bir partiyiz, bunların nasıl çözülmesi gerektiği konusunda oturduk. Bir uzman ekip uzun uzun çalıştı, projelerimizi ürettik. Çalışırken şuna dikkat ettik; afaki vaatlerden kaçınalım, ayakları yere basan projeler üretelim.
 
MERKEZ TÜRKİYE PROJESİNİN YERİ BELLİ DEĞİL

Merkez Türkiye Projesi sadece lojistik bir proje değil. Projenin Anadolu'daki yeri ise belli değil. Bunu gerçekleştirebilirsek, Karadeniz ile Akdeniz'i bir sefer olağanüstü bir şekilde kullanabileceğiz. 3 büyük projenin uygulandığı ülkelerde bizim gibi komşuları yok. Ekonomileri şu veya bu şekilde zarar görmüş komşuları yok. Biz dış politikayı da zaten değiştireceğimizi söyleyeceğiz. Bütün komşularımızla barış içinde yaşayacağız. Mısır ile dostluğumuzu yeniden tesis edeceğiz. Mısır'a eski iki büyükelçimizi gönderdik. Ben Irak'a gittim. Biz Ortadoğu'da barışı sağlayacağız. O ülkelerin iç işine müdahale etmezseniz, hele hele Türkiye'den silah göndermezseniz bu sorun kendiliğinden çözülür. Suriye konusu bu süreçte kritik olan konudur. Bu konuyu Rusya'nın desteğini almadan çözmek mümkün değil. AB'nin, Arap liginin desteğini almadan çözmek mümkün değil."

 
(Davutoğlu'nun kitabından mı yararlandınız?)  Hayır, emin olun sayın Davutoğlu'nun kitabını okumadım. Orada var mıdır, yok mudur bu ayrıntılar bilmiyorum. Varsa da aklın yolu bir. Eğer bizim ayrıntılar o kitapta varsa çok da mutlu olurum. Ama şu eleştiriyi yapmaktan da kendimi alamam. Kendi kitabında varsa neden kendi siyasi partinin projesi haline dönüştürmedin de CHP'yi bekledin. Demek ki bizim projemiz doğru bir proje. 
 
Türkiye'de hukukun üstünlüğü olmalı. Hukuk olmalı, can ve mal güvenliği olmalı.
 
TÜRKİYE'DEKİ SURİYELİLERİ ÜLKELERİNE GÖNDERCEĞİZ
 
2 milyon Suriyelimiz var. Türkiye'de yaşayan 3 tür Suriyeli var. Bir kampta yaşayan Suriyeli var, iki sokaklarda dilenen Suriyeliler, üç durumu iyi olan ev kiralayan, iş yeri açan Suriyeliler. Bu toplumun değişik kesimlerinde tepkiler doğuruyor. Biz Suriye'de barışı sağlayacağız. İki milyon Suriyeliyi de kendi ülkelerine göndereceğiz. Hükümet bunun bir kısmını alıyor, 'Kılıçdaroğlu Suriyelileri gönderecek' diyor. Biz elbette savaşın ortasına insan göndermeyiz. Ben "neden Suriyelilere 5,5 milyar dolar harcadınız, bu para gereksizdir" diye bir cümle de kullanmadım. Elbette Türkiye kendi ülkesine gelen savaştan kaçan insanlara kucak açacaktır. Türkiye yanlış politika izledi, fatura ödedi.
 
ASGARİ ÜCRET TARTIŞMASI

Asgari ücret bin 500 lira. Asgari ücretten vergiyi kaldıracağız. İş veren üzerine ağırlıklı bir yükün gelmemesi lazım onu da biliyoruz. Vergi borcu olmayan, sigorta prim borcu olmayan işadamına bir yıl süreyle sıfır faizli kredi vereceğiz.Bununla üç ayrı avantajı sağlıyoruz. Kişi gelecek vergisini ödeyecek çünkü sıfır faizli kredi alacak. İş veren kredi alınca yatırım yapacak işini büyütecek. Daha adil bir vergi düzeni getireceğiz. Devlette israf var, onu önleyeceğiz.
 
İMAM HATİPLER KAPATILACAK MI?
 
Asla kapatmayacağız. Tam tersine iyi eğitimi garanti edeceğiz. Türkiye başörtüsü yüzünden 25 yıl enerjisini kaybetti.
 
'DİYANET' TARTIŞMASI
 
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın siyasetten uzak olması lazım. Gazetelerde, televizyonlarda haberler var. Bazı siyasetçiler camide insanları toplayıp siyasi propaganda yapıyorlar. Ben bunu inanca saygısızlık olarak görüyorum. Hiç kimsenin inancına siyaset müdahale etmemeli.
 
HDP BİNALARINA SALDIRILAR

Kim olursa olsun, ister IŞİD, ister DHKP-c, ister sade vatandaş. Bir seçim bürosuna saldırı varsa burada suç vardır. Yakalarsınız onu adalete teslim edersiniz. Özel bir tanımlama yapmanın bir mantığı yok. Arkasında bir örgüt var mıdır, yok mudur ona güvenlik kuvvetleri bakarlar. 
 
HDP BARAJI AŞACAK MI?
 
Biz parti olarak seçimlerde yüzde 1 oy alan bir partinin en azından genel başkanının parlamentoda temsil edilmesini istiyoruz. Kürt siyasal hareketinin parlamentoda temsili de önemlidir. 
 
Her siyasal partinin aşmasını isteriz, onun da aşamasını isteriz. Elbette bütün siyasal partiler bizim rakibimiz. Ama biz ülkemizi ve onun geleceğini düşünmek zorundayız. Siyaset bir çatışmanın bir kavganın unsur olmamalı. 
 
Güneydoğu'dan bu kez milletvekili getireceğiz."

"KOALİSYON OLURSA PARTİ TERCİHİNİZ?"

Türkiye'nin içerisindeki sorunları çözmek için 4 yıllık bir yetki istedim. İnanın buna o 4 yılda çok şey başaracağız. Bu olursa bunun hesabını vereceğiz.

Ortaya çıkan tabloya bakacağız. Eğer siyasal partiler, demokrasinin vazgeçilmezi ise bunları gözardı edemeyiz.

"HANGİSİNE İNANACAĞIZ?"

Türkiye için kaygılanıyorum. Bu dış politika ile ekonomi politikasıyla Türkiye'ye bir yere gidemez. Başbakan diyor Kılıçdaroğlu gelecek hazineyi boşaltacak, Maliye Bakanı da diyor kaynak yok. Hangisine inanacağız söyler misiniz?

CHP'NİN ANKETLERDEKİ OY ORANI

Bizim stratejimizi belirleyen bir firma var ve onun anketi yüzde 30'u aştığını gösteriyor.!