BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu: Duyduğum en ayıp soru!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Bartın mitinginde halka seslendi. Kılıçdaroğlu, emekli maaşı ve asgari ücret vaadi hakkında net konuştu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bartın'da halka hitap etti. Emekli ve asgari ücret vaadi hakkındaki eleştirilere yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Vay efendim emekliye parayı nereden vereceksin diyorlar. Hayatımda duyduğum en ayıp sorulardan birtanesi. Sen kaçak saray yaparken biz sorduk mu? Yandaş için çocukların için var, emekli için yok. Parayı da bulacağız emekliye de vereceğiz. Emekliler sizin sahibiniz CHP'dir." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

13 yıl kredi açtık devlete kimse önünde engel olmadı. Ama bize yoksulluk var işsizlik var.Güzel Türkiye için 7 Haziran'da sandığa gidelim. Söz mü? Ben de size söz veriyorum. Sizin için çalışacağım. Bu güzel ülke için çalışacağım. Benim siyaset anlayışım onlarınkine benzemez. Cebini düşünen siyaset değil benim siyasi düşüncem. Eğer bu ülkede herhangi bir vatandaşımızın çocuğu işsize o ailenin derdi benim derdim. Her çocuğumuza iş bulacağız, aş bulacağız.

"İŞSİZLİK NEDİR BİLİYOR MUSUNUZ?"

6 milyon işsizimiz var. Bartın'ın insafına sunuyorum. İşsizlik nedir biliyor musunuz? Eğer bir evde işsiz bir çocuk varsa o evde huzur yoktur. Anne-baba bekler çocuğum nasıl iş bulacak diye. İşsizlik bu kadar yüreğimizi yakan bir olay. O zaman ne yapacağız, yeni bir anlayışla devleti yöneteceğiz. Refahı tabana yaymalıyız. Her evde tencere kesinlikle kaynamalı.

"HAYATIMDA DUYDUĞUM EN AYIP SORU..."

Refahı tabana yayacağız.Şimdi sorun şu biz bunu nasıl yapacağız? Eğer siz emekliyi korursanız, emekliye ikramiye vereceğim derseniz. Bütçenin bir kısmı tabana gitmiş olur. 11 milyon emekli bayramlarda en azından rahat edecek. Vay efendim emekliye parayı nereden vereceksin diyorlar. Hayatımda duyduğum en ayıp sorulardan birtanesi. Sen kaçak saray yaparken biz sorduk mu? Yandaş için çocukların için var, emekli için yok. Parayı da bulacağız emekliye de vereceğiz. Emekliler sizin sahibiniz CHP'dir.

"KÖMÜR OCAKLARINI AÇACAĞIZ"

Bu bölgenin kömür yatakları zengin. Çalıştırılmıyor. Biz o ocakları çalıştıracağız. Dışarıdan kömür geleceğine burada kömür yok mu? Adam gibi çalıştıracağız, iş güvenliğinin alındığı yüksek standartlarda çalıştıracağız. Herkes kazanacak, her evde mutluluk olacak. Eğer insanların iş güvencesi varsa, evlerine akşam huzur içinde dönüyorlarsa o Türkiye yaşanacak bir Türkiye'dir.

"PARA KİMİN İÇİN VAR?"

Parayı nereden bulacağımızı size de soruyorlar. Yeri geldiğinde söylüyorlar Türkiye dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri. Para kimin için var, onlar için var size yok. Halkçı düzende para sizin için olacak, onlar için olmayacak.

"ONLAR YATA VERECEK, BEN ÇİFTÇİYE"

Dünyanın en pahalı mazotu Türkiye'de. Eğer iktidardan bir vekil adayı görürseniz sorun; dünya enerji ajansı diyor ki dünyanın en pahalı mazotu Türkiye'de. Yazık günah değil mi bizim insanımıza? Onu da soruyorlar nasıl vereceksin diye. Ben eski maliyeciyim. Benim bir özelliğim de var kul hakkı yemenin ne melhem bir bela olduğunu bilirim. Petrol dışarıdan gelir doğrudur. Rafineride işlenir bilirim. Bunların hepsini biliyoruz. Fiyat ne 1,21 kuruş. Kaça satıyosun 4 liradan, biz ne diyoruz 1,5 TL. Dönüp bize diyorsun ki kaynağı nerden bulacaksın. Yata vermeyi biliyorsun, yata binip tarlaya mı gidiyorlar? Onlar yata verecek, biz çiftçiye vereceğiz.