BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,66
ALTIN 2.398,51
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu: Afrin kentine girilmemeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Afrin açıklaması gündeme bomba gibi düşecek. "Afrin kentine girilmemeli" diyen Kılıçdaroğlu nedenlerini gazetecilere açıkladı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Afrin açıklaması yeni bir polemiğin fitilini ateşleyecek. Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısı sonrası aralarında Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya'nın da bulunduğu gazetecilere konuştu. Kılıçdaroğlu, "Afrin içine girilmesini asla doğru bulmuyorum" dedi. Sarıkaya, Kılıçdaroğlu'nun çok tartışılacak sözlerini bugünkü köşesine taşıdı.

"AFRİN İÇİNE GİRİLMESİNİ ASLA DOĞRU BULMUYORUM":(...)PYD’nin diğer bölgelerdeki halkı Afrin’e doğru yürütme kararıyla ilgili olarak da Kılıçdaroğlu, “Türkiye, güvenliğini alabilecek noktaya kadar gitmeli” dedi ve bunun sınırını da çizdi: “Ama ben Afrin içine girilmesini asla doğru bulmuyorum. Çünkü bir kenti ele geçirmek gibi bir düşünce olmamalı. Yani biz niçin Afrin’e girdik, terör örgütü Türkiye’nin sınırlarında konuşlanmasın diye.”

GÜVENLİK ŞERİDİ ÖNERİSİ: Örnek olarak El Bab’a kadar gidip duran Fırat Operasyonu’nu gösterdi. “Daha derinlere inmenin hiçbir mantığı yok, hiç gerek de yok ona” deyip devam etti:

“Daha fazla şehit veririz, yazık günahtır. Türkiye’nin güvenliğini nereye kadar sağladık, işte efendim 10-20 km neyse oturulur buna karar verilir; denir ki ‘Şuraya kadar biz terörü temizledik bu bölge artık güvenli bir bölgedir, buraya Suriyeliler de yerleşebilir, destek de yapılabilir, ev de yapılabilir’. Ama daha derinlere inmek Türkiye açısından ciddi bir sorun.”

Bu güvenlik şeridinin Kobani ve Cizre bölgesi için de geçerli olup olmadığını sordum, yanıtı şöyle oldu:

“Türkiye’nin sınır güvenliği sorunu nereler için geçerliyse hepsi için geçerli olması lazım. Suriye’deki ana aktörlerle birlikte onlara da bilgi vererek görüşme uyumunu da sağlayıp Türkiye kendi sınır güvenliğini sağlamalı.”

Muharrem Sarıkaya'nın yazısının tamamı

Erdoğan Kılıçdaroğlu'na seslendi yiğitsen....