BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.435,24
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu: 4 yılda Türkiye'yi uçuracağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlere hızlı girişti yaptı, 4 yılda Türkiye'yi uçuracağını iddia etti.

Abone ol

Emeklilere yılda iki maaş ikramiye verecekleri sözünü veren Kılıçdaroğlu, hortumları kesip gelen paraları halka vereceğini söyledi.

CHP lideri " 4 yılda yoksulluğu tarihe gömeceğim. Bu ülkede hiçbir aile ben yoksulum demeyecek. 4 yılda Türkiye'yi uçuracağım" iddiasında bulundu.

Kılıçdaroğlu, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesindeki İsmet İnönü Spor Salonu'nda düzenlenen "Tekirdağ Halk Buluşması" etkinliğinde yaptığı konuşmada, Tekirdağ'ın sosyal demokratların kalesi olduğunu ve Tekirdağ'da olmaktan, Tekirdağlılarla beraber olmaktan onur duyduğunu söyledi.

SÖZÜM SÖZ YOKSUL HİÇBİR EV OLMAYACAK

2014 yerel seçimlerinde Tekirdağ'da CHP'nin başarısının kendisini mutlu ettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Beni mutlu eden bir şey daha var, 12-0 yaptınız. Birilerinin uykusunun kaçtığını biliyorum. Önümüzde haziran ayında seçim var. Hepimiz hazırlıklı olacağız, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarına bütün Türkiye hazır olsun. Sözüm söz, Türkiye Cumhuriyeti'nde yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Yoksul hiçbir ev olmayacak. Çünkü biz yoksulluğu yönetmeyeceğiz, yoksulluğu bitireceğiz. Ahdımızdır bu, göreceksiniz" diye konuştu. Türkiye için güzel projelerinin olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: 

MAZOTTAN KDV VE ÖTV ALMAYACAĞIZ

"Çiftçi ektiği ürünün karşılığını, alın terinin karşılığını Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında alacak. Huzur içinde alacak. Çiftçinin tükettiği mazottan KDV'yi ve ÖTV'yi almayacağız. Bunun sözünü veriyoruz, bu söz Cumhuriyet Halk Partisi'nin namus sözüdür. Emekli de hayatından memnun değil. Geçinemiyorlar, 'sıkıntımız var' diyorlar. Emekli dernekleriyle bir araya geldik, oturduk, konuştuk ne istiyorsunuz dedik. Hesabını kitabını yaptık. Emeklilere de söyledik, yine söylüyorum, yine söyleyeceğim. Bütün emekliler bütün Türkiye'de söylesinler.

EMEKLİLERE İKİ BAYRAMDA BİRER MAAŞ İKRAMİYE

CHP iktidarında emeklilere Ramazan Bayramı'nda ve Kurban Bayramı'nda birer maaş ikramiye vereceğim. 10 milyon emekli var, 10 milyon emekli kardeşimize sesleniyorum. Ramazan Bayramı'nda, Kurban Bayramı'nda torunları ile çoluk çocukla huzurlu bir bayram geçirmek istiyorsan adresin belli, yerin belli Mustafa Kemal'in partisi, Atatürk'ün partisi, Cumhuriyet Halk Partisi. Ha, şunu söylüyorsan, 'aldığım aylık benim için çok iyi, sürünüyorum ama böyle idare edeceğim' diyorsan onun da yeri belli, gidersin oyunu oraya verirsin ama 'ben adam gibi yaşamak istiyorum, Türkiye'nin kalkınmasına katkıda bulundum ben, alın teri döktüm, fabrikalar kurdum, tarlada çalıştım, esnaftım çalıştım şimdi emekli oldum geçinemiyorum' diyorsan yerin belli, yurdun belli, adresin belli. CHP'ye geleceksin, halkın partisine geleceksin." 

PARAYI NEREDEN BULACAKSIN SORUSUNA CEVAP...

Bunları söylediğinde "Parayı nereden bulacaksın" dediklerini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "En son 17-25 Aralık olaylarını hepiniz biliyorsunuz, yaşadınız ve gördünüz. Bakanların çocuklarının yatak odalarında paraların nasıl istif edildiğini gördünüz. Kaçak saraya bir trilyon civarında elektrik faturasını gördünüz. Onların tamamını keseceğim, o hortumları keseceğim, emekçiye vereceğim, çiftçiye vereceğim, işçiye vereceğim, halka vereceğim. Onların iktidarında onlar zenginleşti, halk fakirleşti. Halkın iktidarında halk zenginleşecek, onlar fakirleşecek. Bunun sözünü veriyorum, hiç kimse bundan endişe etmesin. Çiftçi için mazotun fiyatını düşüreceğiz deyince 'nasıl yapacaksınız' diyorlar, biz onu yaparız. Biz halkı düşünürüz, halk için çalışırız biz. Söyledim, devlette 27 buçuk yıl çalıştım, devletin en büyük bütçesini yönettim. Vergi denetimi yaptım, çalıştım, vergi nasıl toplanır, para nasıl harcanır ama halk için, cep için değil, halk için nasıl harcanır onu çok iyi bilirim. Hesap uzmanlığını yaptım ben bu işin. Tabi para nasıl toplanır deyince onların yürekleri atıyor, çünkü ben parayı onlardan alacağım halktan değil. Onlar ödeyecekler bedelini."

4 YILDA TÜRKİYE'Yİ UÇURACAĞIM

Daha önce söylediği bir şeyi yine dile getireceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan kendisine sadece 4 yıl yetki vermelerini isteyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "4 yılda yeni bir Türkiye çıkacak ortaya. 4 yılda bütün komşularıyla barışan bir Türkiye çıkacak ortaya. 4 yılda hiçbir üniversite öğrencisi 'yurdum yoktur' diyemeyecek, her öğrencinin yurdu olacak. 4 yılda işsiz kimse bırakmayacağım. 4 yılda yoksulluğu tarihe gömeceğim. Bu ülkede hiçbir aile ben yoksulum demeyecek. 4 yılda Türkiye'yi uçuracağım, sözünü veriyorum size. Uzun süre değil, 4 yıl. Neden güveniyorum? Biz bu ülkeyi namusumuzla yöneteceğiz. Biz bu ülkeyi kul hakkı yemeden yöneteceğiz. Biz bu ülkenin bütün yurttaşlarına sen ben demeden, benden ondan demeden hepsine hizmet edeceğiz. Bizim amacımız bu, biz bunu yapacağız. Onun için söylüyorum, kadın erkek demeden, doğu batı kuzey güney demeden, bu ülkeye barışı getireceğiz. 4 yıllık süre istiyorum. Namusumuzla 4 yıl yöneteceğiz bu ülkeyi. Avrupalı da görecek, 4 yılda Türkiye nereye geliyor