BIST 9.867
DOLAR 32,59
EURO 35,03
ALTIN 2.459,81
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'ı kızdıracak teşhis!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısından hükümetin dış ve iç polistikasını çok sert sözlerle eleştirdi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu sözlerine dün kaybettiğimiz 79 yaşındaki büyük usta Erol Günaydın'a başsağlığı mesajı ile başladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Suriye krizinde Türkiye'nin dış politikasını eleştirirken Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Erdoğan hakkında sert açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu 'araştırdık' dedi ve Erdoğan'ın 'psikolojik yansıma' hastalığının olduğunu iddia etti.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

YARGIÇ DEĞİL KİN KUSAN ADAM

Silivri Cezaevi'nde yatan Fatih Hilmioğlu'nun oğlu hayatını kaybetti. Hilmioğlu'na cenazeye gitmedi için izin verildi. Ama cenaze törenine kadar evde durulmasına izin verilmeyip tekrardan cezaevine gönderildi.

Gencecik oğlu ölmüş onlar kaçarsın diyor bu resmen vicdansızlık. O adamın kaçacak hali mi var? Bu kararı veren yargının oğlu var mı acaba? Evlat sevgisi var mı?

İnsan da biraz utanma olur. Vicdanı olmayan yargıçın yargıç koltuğuna oturması doğru mudur? O kararı veren kişi yargıç değil kinini kusan kişidir.

MAPUSHANE RAPORU HAZIRLIYORUZ

Arkadaşlarım sadece Silivri ile ilgilenmiyorlar bütün hapishanedekilerle ilgileniyorlar. Önümüzdeki günlerde mapushane raporu açıklayacağız. Onlarda insan, onların geleceği güvencesi devletin teminatındadır. 2002 'de hapishanedeki insan sayısı 59 bindi. 2012'de 130 binlere çıktı. AK Parti'ye direnen bir kurum kaldı onun adı da CHP.

AHLAKSIZ ZAM

AK Parti hükümetinin yaptığı zamlara ahlaksız zam demiştim. Beni eleştirdiler. Zam her ülkede olur ama zammın gerekçesi yoksa o zam ahlaklı bir zam değildir. Doğalgaz fiyatlarına dünyanın zamını yaptılar. Ama dünyada fiyatlar düşüyor. Biz de nasıl zam oluyor.

Petrol fiyatı artarsa yaparsın, doğalgaz artarsa zam yaparsın ama dünyada düşecek sen zam yapacaksın. Kötü ekonominin faturasını bu milletin sırtına yıkacaksın.

BECERİKSİZLİĞİN BU KADARI

Bu ülke canlı hayvan ihracat ederdi, 21. yüzyılın Türkiye'sinde biz saman ithal eden bir ülke haline geldik. Bu ülkenin denizim, güneşimi, suyumu yok. İnsanı mı yok. Herşeyi var o zaman sen neden saman ithal diyorsun. Beceriksizliğin bu kadarı.

Gazetelerde işsizlik azalmış diyor, pes yani. Son 1 ayda işsiz sayımız 97 bin kişi arttı. Ama TV'lerde azaldı diyor. Siz milletle dalga mı geçiyorsunuz?. Onun için size güvenilmiyor. O yüzden nüfus artarken gazete okuyan insan sayısı azalıyor.

SANA DA ÇÖP TOPLAMAK DÜŞTÜ

3.20121016155845.jpg

Bugün gazetelerde bir fotoğraf vardı. Uçurumun kenarında iki kadın birşeyler topluyor çöpten. Bu fotoğraf AKP'nin Türkiye'yi nereye getirdiğinin fotoğrafıdır. Bir de o kadına sorsan oyunu AK Parti'ye vermiştir. Eğer oyunu AK Parti'ye verdiysen onları ve çocuklarının tamamı köşeyi döndü sana da çöp toplamak düştü...

BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK SIRA SİZDE

Bizim bu konuda halkı daha fazla aydınlatma görevimiz var. Parlementoda bir yasa var yasayı o kadar hızlı görüşüyorlar ki halktan kaçırsınlar. 1582 belediyeyi kapatıyorlar. Belediyeyi kapatıyorsan ordaki halka soracaksın. Kapanmasın diyorsa kapatamassın.

Referandum yaptık 98 beldede sandığı koyduk, bazı sandıklarda AK Parti ve MHP'den kayıtlı görevlilerde vardır. 121 bin kişi belediyemiz kapanmasın diyor. Yani yüzde 98...

Bir beldeyi kurmuşsun, bazıları çok eski, oturuyorsun masa başında kapatacağım diyorsun. Biz bu ülkede demokrasi sağlıklı gelişsin diye uğraşıyrz onlar biz kapatacağız diyorlar. Biz üzerimize düşeni yaptık siz de seçimlerde üzerinize düşene yapın.

YETİM HAKKI YİYENDEN DEVLET ADAMI OLMAZ

Devlet adamlığı farklı birşeydir. Devlet adamlığı ufku olan adamdır. Devlet adamlığı bir basiret işidir, fitneciden devlet adamı olmaz, hele ki yalancıdan hiç olmaz. Ayrımcıdan, bölücüden yana olan devlet adamı olmaz.

CHP olarak diyoruz ki önce halk zenginleşmeli. Devlet adamlığı Fırat'ın kenarında bir koyun kaybolursa onun sorumluluğunu hissedecek adamdır. Kin kusan insandan devlet adamı olmaz.

Kör kurşunun hesabını veremeyenler, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenden devlet adamı olmaz.

ERDOĞAN'IN BULDUĞU MÜHİMMATLARI GÖRMEK İSTİYORUM

Suriye'de çatışmalar devam ediyor. Bizimkiler diyor ki gelin bomba nasıl atılır öğretcem sonra da git Suriye'ye kardeşinin öldür diyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihine ihanettir bu. Savaşın eşiğine getirdiler bizi. Erdoğan mühimmat bulduk diyor. Ben bunları merak ediyorum.

Türkiye'nin itibarını korumak zorundadır. Bunu yapmazsının ülkenin geleceğine gölge düşürürsünüz. Erdoğan'ın bunları bilerek yaptığından hiç bir endişem yoktur. Onun tek düşüncesi ben cumhurbaşkanlığına nasıl atlarım.

Kişisel ihtirasla yöneticilik yapabilir misiniz? Ayrımcılık sadece bununla da değil. Bir ülkenin Başbakanı okullar arasında ayrım yapabilir mi? İnsan da biraz vicdan olur.

ERDOĞAN YANSITMA HASTASI

Psikolojide yansıtma diye bir davranış bozukluğu var. Yansıtma, kişinin kendisinde beğenmediği duyguları başkalarına yüklemesidir. 2 türlü davranış bozukluğu çıkıyor diyor kitaplar yansıtmada.

1- Kişi başarısızlığının nedenini başkasında arar
2- Kişi kendisindeki çirkin istekleri başkasına yakıştırır

Şimdi bu davranış bozuklukları kime ait? Suriye ile yaşanan drama bakın. Esad rejimini savunmadık biz hiçbir zaman. Tam tersine.. Esad’ın yaptıklarını eleştirdik. Bize dönüp ‘Siz BAAS’çısınız’ dedin. Savunsak ‘eyvallah’ deriz ama savunmadık.

DÜNYA'DA YALNIZLARI OYNUYOR

Yemen çöllerinde, Afrika çöllerinde, binlerce şehit dedemizin türbeleri var. Bir bedel ödediler, şimdi sen durup dururken aynı bedeli genç çocuklarına ödetiyorsun.

Kendisine söyledik yanlış yapıyorsun dedik, gerek yok ben bilirim dedi. Gel çatışan taraflardan olma dedik. Türkiye'nin büyüklüğünü göster dedik. Şimdi bütün dünyada yalnızları oynuyor. Pes yani...

Biz bunları söylemeseydik bizi suçluyor derdik, ama tamamını söyledik, hatta sen taşeronluk yapıyorsun dedik. Ama biraz insaflı davranmışız. ABD, biz Türkiyeyle el ve eldiven gibiyiz diyor. Türkiye ortadoğu bataklığına düşürülmek isteniyor.

BUNLAR POSTER HÜKÜMETİ

AK Parti bizi eleştirecekeler ya başladılar Ecevit üzerinden eleştirmeye. Erdoğan sen Ecevit'in tırnağı bile olamassın. Unutmayın bunlar poster hükümetidir. Fotoğraf verirler, arkası farklıdır.

9 yurttaşımız uluslararası sularda şehit edildi. Meclise tezkere gelmedi. Brüksel'de otel odalarından israil'le pazarlık yaptılar. Bunlar giderler ayak ayağı atarlar sonra danışmanı gider özür diler. Bunlar beyzbol sopasıyla ders aldılar.

Ecevit'e Kıbrıs Barış Hareketi'ni yapan insandır. Irak'ta öldüren vatandaşların kanı yoktıur, tecavüz edilen kadınların ayıbı yoktur.

BAŞBAKAN SEN O PARAYI NE YAPTIN

Erdoğan sen Kaddafi'den aldığın 25 milyon doları ne yaptın. Hangi şehit ailesine verdin, çık anlat. Ecevit'te böyle bir utanç yoktur.

DAVUTOĞLU ÇAPSIZ

Bizi sevmeyen ülkeler bir araya gelse biz Türkiye'ye nasıl zarar veririz deseler. Kesin Davutoğlu'na dışişleri bakanı yaparlardı.

Suriye ile Libya arasındaki farkı ortaokul mezununa sorsanız bilir. Bu farkı kavrayamıcak çapsızlıkta bir kişi var o da Ahmet Davutoğlu..

SEN KİM OLUYORSUN HZ.MUHAMMED'İN KİMLİĞİNİ HAZIRLIYORSUN

Bu AKP'lilerden birisi Kırklareli il başkanı tutmuş Hz.Muhammed için bir kimlik kartı hazırlamış. Sen kimsin, hangi hakla sevgili peygamberimizin kimlik kartını çıkarıyorsun. Din simsarlığı çok tehlikelidir. Dini siyasete alet etmek çok tehlikeli.Hz. Muhammed'in kimliğini çıkarıyor ve soyuyla da oynuyor çocuklarından birine de Tayyip adını koyuyor. İnsanda biraz ar olur, utanma olur. Onun mezhebine biraz saygı olur. Sen kimsin ki çocuklarını arasına Tayyip'i koyuyorsun. Ben böyle alçaklığı, densizliği ne gördüm ne de duydum. Sözde kimlik kartının arkasına da AK Parti amblemini koyuyor.

3.20121016145620.jpg

Eğer Erdoğan birşey yapmazsa o da onun suç ortağıdır. Milyarca insnaın peygamberine nasıl yapabilirsiniz bunu. Arkasını bırakmayacağım bu konunun.