BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.441,94
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kelebeğin Rüyası izleyiciyi büyüleyecek

Bu hafta sinemalarda gösterime giren filmleri ve fragmanlarını sizler için derledik... Size sadece seçmesi kaldı...

Abone ol

Bu hafta 2 yeni film vizyona girecek.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı ''Kelebeğin Rüyası''nda, Erdoğan'ın yanı sıra Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat, Belçim Bilgin ile Farah Zeynep Abdullah rol alıyor.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Ben Lewin'in yaptığı ''Aşk Seansları'' filmin yapımcılığını Doug Blake üstlendi.

İŞTE HAFTANIN YENİ FİLMLERİ, KONULARI VE FRAGMANLARI

DİĞER SAYFADA GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

KELEBEĞİN RÜYASI

Yönetmenliğini ve senaristliğini Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı ''Kelebeğin Rüyası''nda, Erdoğan'ın yanı sıra Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat, Belçim Bilgin ile Farah Zeynep Abdullah rol alıyor.

Çekimleri Zonguldak ve İstanbul'da gerçekleştirilen dram türündeki filmin konusu şöyle:

''Zonguldak'ta yaşayan, iki genç şair Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu, yeni yeni modernleşen bu madenci kentinde memuriyet hayatlarını sürdürürken, bir yandan da sanatla, edebiyatla ve en çok da şiirle iç içe yaşamaktadır. Belediye Başkanının kızı Suzan'ın Zonguldak'a geri gelmesiyle Rüştü ve Muzaffer'in şiire olan inancı daha da artar. Henüz lise öğrencisi olan Suzan, çevrenin istememesine rağmen iki gençle yakın arkadaş olur. Fakat 1940'lı yılların vebası olan verem, iki genci ve insanlığı git gide tehdit etmektedir.''

AŞK SEANSLARI FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]AŞK SEANSLARI

Yönetmenliğini ve senaristliğini Ben Lewin'in yaptığı ''Aşk Seansları'' filmin yapımcılığını Doug Blake üstlendi.

Filmde, Oscar ödüllü Helen Hunt, Moon Bloodgood, William H. Macy, John Hawkes ve Adam Arkin alıyor.

Dram türündeki filmin konusu ise şöyle:

''36 yaşındaki Mark O'Brien küçük yaşta geçirdiği felç nedeniyle sedyeye bağlı yaşamak zorunda olan bir adamdır ve bu yaşa kadar kadınlarla hiçbir ilişkisi olmamıştır. Kilise rahibinin ve terapistinin desteği ile Cheryl Cohen-Greene adlı kadınla tanışır. İkisi arasında duygusal ve samimi bir ilişki başlar.''

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

ZOR ÖLÜM:ÖLMEK İÇİN GÜZEL BİR GÜN

Yönetmenliğini John Moore'un yaptığı ''Zor Ölüm: Ölmek İçin Güzel Bir Gün'' filminin senaryosunu Skip Woods ve Roderick Thorp yazdı.

Yapımcılığını Stephen J. Eads ve Tom Karnowski'nın üstlendiği aksiyon, gerilim ve macera türündeki filmde, Bruce Willis, Mary Elizabeth Winstead, Amaury Nolasco, Patrick Stewart ve Sebastian Koch rol alıyor.

TAŞ MEKTEP FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]TAŞ MEKTEP

Haftanın yerli yapımlarından ''Taş Mektep'' filminin yönetmen koltuğunda Altan Dönmez oturuyor.

Senaryosunu Yılmaz Karakoyunlu'nun yazdığı filmde, Altan Erkekli, Mete Horozoğlu, İlker Aksum, Ahu Türkpençe ve Bülent İnal izleyici karşısına çıkacak.

Filmde, Sakarya Meydan Savaşı'na katılıp orduya destek olmak amacıyla 1920-1921 yıllarındaki öğretim döneminde okullarını terk eden Kayseri Lisesi'nin son sınıfındaki 62 öğrencinin Kurtuluş Savaşı'nın en çetin çatışmalarının yaşandığı günlerde vatanları uğruna şehit olma öyküsü beyaz perdeye taşındı.

OYUNBOZAN RALPH FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]

OYUNBOZAN RALPH

Yönetmenliğini Rich Moore'nin üstlendiği ''Oyunbozan Ralph'' adlı 3 boyutlu animasyon filminin senaryosunu Phil Johnston ve Rich Moore kaleme aldı.

Seslendirmesini Jane Lynch, John C. Reilly ve Sarah Silverman'ın yaptığı filmde, atari oyunu kahramanı olan Ralph'ın hikayesi anlatılıyor.

ROMANTİK KOMEDİ 2:BEKARLIĞA VEDA FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]

ROMANTİK KOMEDİ 2:BEKARLIĞA VEDA

Yönetmenliğini Erol Özlevi'nin yaptığı ''Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda'' filmi, komedi ve romantizm severleri salonlara çekmeyi hedefliyor.

Senaryosunu Aslı Zengin ve Ceren Aslan'ın yazdığı filmin yapımcılığını Murat Tokat üstlendi. Filmde, Engin Altan Düzyatan, Sinem Kobal, Sedef Avcı, Gürgen Öz ve Cemal Hünal'ın rol alıyor.

MUTLU AİLE DEFTERİ FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]MUTLU AİLE DEFTERİ

Haftanın yerli yapımı ''Mutlu Aile Defteri'' filminin yönetmen koltuğunda Nihat Durak oturuyor.

Senaryosunu Ali Demirel, Volkan Sümbül ve Emre Özdür'un yazdığı filmde, Binnur Kaya, Büşra Pekin, Tuncel Kurtiz, İlker Aksum ve Öner Erkan izleyicilerin karşısına çıkacak.

Komedi ve dram türündeki filmin konusu şöyle:

''Sert ve otoriter bir mizaca sahip emekli Albay Yıldırım Taşyumruk, günün birinde damdan düşer. Bu olay, yıllar önce kendisinden koşa koşa kaçan evlatlarını yeniden aynı çatı altında buluşturur. Yıldırım Bey artık daha güçlü, daha hızlı ve daha öfkelidir ve çocuklarının sakladığı sırları ortaya çıkarmakta kararlıdır. Çocukları ise yalanlarını sürdürmeye çalışırken her geçen gün daha da köşeye sıkışmaktadır. Kafası gittikçe karışan Yıldırım Bey, yalanların kime ait olduğunu bir süre sonra ayırt edemez olur. Aslında önemli olan ise en sonunda bu 5 benzemez insanın tekrar aile olmayı başarıp Mutlu Aile Defteri'nde yer alıp alamayacaklarıdır...''