BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,97
ALTIN 2.443,78
HABER /  GÜNCEL

KCK'lı Duran Kalkan'dan koalisyon çıkışı!

KCK yöneticilerinden Duran Kalkan, AK Parti-CHP koalisyonunun gerçekleşmemesinin iyi olduğunu, çözümün '4 partinin katıldığı bir anayasa ya da yerelden demokrasi' olduğunu söyledi.

Abone ol

Özgür Gündem'de Adil Bayram mahlasıyla yazan KCK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, AK Parti-CHP koalisyon görüşmelerinden olumsuz sonuç çıkmasına ilişkin, "Mevcut durumda CHP’nin AKP ile bir hükümet kurmaması iyi olmuştur. Çünkü böyle bir hükümet sadece AKP’nin kirli yükünün CHP’ye de yüklenmesi olurdu, o kadar" dedi.

İŞTE KALKAN'IN 'ÇÖZÜM' ÖNERİLERİ

Kalkan, "Özellikle HDP’nin katılmadığı bir hükümetin ülkeye gerçek demokrasi getiremeyeceği açıktır" diyen Kalkan, "Bu nedenle birbiriyle bağ içinde olan iki çözüm yöntemi var: Ya tüm partilerin katıldığı yeni bir demokratik anayasa ya da Kürtlerin geliştirdiği yerelden demokrasi! Bunlar dışında demokratik olan başka bir çözüm yolu yoktur"   diye konuştu. 

duran-kalkan-kopya-2.20150817145139.jpg 

İşte o yazıdan çarpıcı açıklamalar:

(...)

Seçimden sonra yaklaşık iki buçuk aylık bir süre geçmiş olmasına rağmen daha yeni bir hükümet bile kurulamamıştır. Peki böyle bir meclis, hem de bu denli kritik bir tarihi süreçte görevlerini nasıl yerine getirecektir? O halde bu duruma yol açan nedenlerin ciddi bir biçimde irdelenmesi gerekir. Mevcut partilerin yaşadığı çözümsüzlüklerin bunun bir nedeni olduğu söylenebilir. Bu anlamda sorumluluğun bir bölümü MHP ve AKP gibi partilere yüklenebilir. Fakat hepsinin bu olmadığı da açıktır. Çözümsüzlüğü yaratan temel etkenin sistemin kendisi olduğu ortadadır. Peki ne yapmalı? Mevcut durumda CHP’nin AKP ile bir hükümet kurmaması iyi olmuştur. Çünkü böyle bir hükümet sadece AKP’nin kirli yükünün CHP’ye de yüklenmesi olurdu, o kadar. Özellikle HDP’nin katılmadığı bir hükümetin ülkeye gerçek demokrasi getiremeyeceği açıktır. Acil demokrasi ihtiyacının olduğu bir ülkede bunu yapmayan bir hükümetin de AKP’nin kirli yerlerini örten asma yaprağı olacağı ortadadır.

Biz daha önce de defalarca belirttik; ya HDP-CHP-AKP üçlü koalisyonu olacak ya da dört partinin de katıldığı bir ortak koalisyon ortaya çıkacak! Bunlar dışında ülkemiz için başka bir hükümet kurma şansı yoktur. Çünkü ancak böyle bir üçlü veya dörtlü hükümet yeni demokratik bir anayasa ve yasal reformlar yapabilir ve ülkemizi 12 Eylül faşist karanlığından kurtarabilir. Türkiye’nin ihtiyacı da kesinlikle böyle bir demokratik kurtuluştur. Bu nedenle AKP-CHP görüşmeleri bir çözüm vermediği gibi, AKP-MHP görüşmeleri de hiçbir çözüm ortaya çıkarmayacaktır.

Bu iki partinin hükümet kurması ülkemiz için gerçek bir felâket olacaktır. Dolayısıyla böyle bir hükümetin uzun ömürlü olması da mümkün değildir. Bunlar dışında çare olarak sunulan yeni bir seçim seçeneği oluyor ki yeni bir seçimin de eğer hile yapılmazsa mevcut tabloda fazla bir değişiklik yapamayacağı açıkça belli oluyor.