BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.441,06
HABER /  GÜNCEL

KCK'dan son dakika Kobani açıklaması

Kobani'ye ilişkin KCK'dan gelen son dakika açıklama şaşırttı, Kandil Peşmerge'ye izin verilmesine rağmen zehir zemberek.

Abone ol

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Kobani'yle ilgili yaptığı açıklama olup bitenden Türkiye ve AK Parti'yi sorumlu tuttu.

Türkiye'nin 'Rojava devrimi'ne düşmanlık beslediği için IŞİD'i bu şehre sürdüğünü iddia eden KCK, "Türkiye ile kader ortaklığı yapmış IŞİD, tüm bu saldırılarında amacına ulaşmamıştır" dedi.

Türkiye'nin Kobani'ye yardım koridoru açması ve Peşmerge'ye bölgeye gitmesi için topraklarını kullandırmasının ardından KCK'dan bu kadar sert bir açıklama gelmesi şaşırtıcı olarak yorumlandı.

Yazılı bir açıklama yayımlayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 'Rojava devrimi'ne ilk günden itibaren saldırıların olduğunu öne sürerek, ilk büyük saldırının Türkiye'nin desteklediği gruplar tarafından Rasulayn'da yapıldığını iddia etti. 

TÜRKİYE VE IŞİD KADER BİRLİĞİ YAPTI İDDİASI

Açıklamada, “Türkiye sınırları içinde olan Ceylanpınar’ı cephe gerisi olarak kullanıp her gün Rasulayn’a saldırılmıştır. Rojava Devrimine düşmanlık besleyen Türkiye daha sonra IŞİD'i Rojava Devrimine saldırtmıştır.  Irak'ta Musul’u teslim aldıktan sonra Şengal, Maxmur ve Kerkük’e saldıran IŞİD yine karşısında YPG-YPJ ve HPG gerillalarını bulmuştur. Türkiye tarafından da desteklenen ve Türkiye ile kader ortaklığı yapmış IŞİD, tüm bu saldırılarında amacına ulaşmamıştır” dedi.

IŞİD'in PYD karşısında büyük kayıplar yaşayınca Türkiye ile ilişkisine de güvenerek Kobani etrafına güç yığdığını ve Kobani’yi işgal etme saldırısı başlattığını öne süren KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklamasına şöyle devam etti:

“Kuşatılmış olan Kobanê’nin birkaç gün içinde düşmesi beklenirken, Kobani 35 gündür tarihin gördüğü en büyük kahramanlıklardan birini göstererek direnmektedir. Kobani bu direnişi gösterirken Kürt'üyle, Türk'üyle, Çerkes'iyle, Laz'ıyla, Arap'ıyla ve Ermeni'siyle tüm Türkiye halkları büyük moral destek vererek bu mücadeleyi güçlendirmişlerdir.