BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Kart aidatı iade edilenler dikkat!

Kredi kart sahiplerinin bankaların kestiği kart aidatlarını geri alma ısrarı bankaları türlü oyunlara yönlendiriyor

Abone ol

Bankaların kredi kartı aidat tuzağı kart sahiplerini mağdur etmeye devam ediyor. Kart sahiplerinin sikayetvar.com’a gönderdiği şikayetler bankalar ile tüketicilerin arasındaki savaşın hız kesmeden devam edeceğini gösterdi.

Kart aidatınızı banka puan olarak yükledi ise bir sonraki ekstrenizi incelemenizde fayda var.

İşte kart kullanıcıların başına gelenler;

HEDİYE PUANLARI KARTIMA HARCAMA OLARAK YANSITTILAR

“Bankanın kredi kartını kullanıyorum. Ekstreme yansıyan kart aidatı ile ilgili müşteri hizmetlerini aradım bana kartı iptal etmemem için ödediğim kart aidatı kadar kartıma hediye puan yükleyeceklerini söylediler. Bende kabul ettim. Bir sonraki ekstreme baktığımda, daha önce kartıma yüklenen hediye puan parasını geri alındığını gördüm. Bunun üzerine tekrar müşteri hizmetlerini aradım. Kredi kartımı iptal etmelerini istedim. Müşteri hizmetleri, kartı kapatmam durumunda, daha önce kartıma yüklenen ve 1 ay sonra geri alınan hediye puanların kartıma harcama gösterip ekstreme yansıtacaklarını söylediler. Benim ödememem gereken parayı, bana hediye verip kullanmadığım halde geri alıp harcama gösteremezsiniz.”

BİR SONRAKİ EKSTRENİZİ İNCELEYİN!

“2000 yılından beri kullanmakta olduğum kredi kartlarımı iptal ettirdim. Nedeni muhtelif zamanlarda ekstreme yansıtılan kart aidatları birkaç defa görüşmeme istinaden puan olarak iade edilse de hemen ardından diğer ayın ekstresine iliştirilmekte bunlardan bıktım.Kartımdaki puanları da kullanmadan komple iki adet asıl ve iki adette ek kartımı kapatarak iade ettim. Banka hala borcum olduğunu söyleyerek benden para talep etmektedir.

Bugüne kadar benden yapılan kesintilerin ekstresini de tarafıma vermeyerek beni yıldırmaya çalışmaktadır.”