BIST 8.734
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.235,03
HABER /  GÜNCEL

Kars'ta operasyon! 3 PKK'lı öldürüldü!

Kars'ın Kağızman ilçesinde Şehit Başçavuş Nurettin Öztürk-1 Operasyonunda 3 PKK'lı terörist öldürüldü.

Abone ol

Kağızman ilçesi Dibekkaya’da Şehit J. Asb. Bçvş. Nurettin Öztürk-1 adı verilen operasyon kapsamında hava harekatında 2, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada da 1 olmak üzere 3 PKK’lı terörist öldürüldü.
 
Kars İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı PAMİT timleri tarafından, Dibekkaya köyü kırsalında (49900-36950) koordinatlarında bulunan Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarına ait sözde mezarlığın çevre duvarları, bina çevresinde bulunan flama direkleri ile iki odalı binası (bina içerisinde sözde taziye odası olarak kullanılan bölümde bulunan masa ve sandalyeler, sözde müze tarzında kullanılan oda tarafında ise örgüte ait terörist kıyafetleri, flama, poster, fotoğraf ve afişler) patlayıcı madde kullanılarak tamamen imha edilirken, mezarlara ise dokunulmadı.

1.20151006200953.jpg

“EL YAPIMINDA KULLANILAN PATLAYICI MADDE DÜZENEKLERİ ELE GEÇİRİLDİ”


Jandarma PAMİT timlerinin Şehit J.Asb.Bçvş. Nurettin Öztürk-1 adı verilen operasyonunda icra ettikleri arama-tarama faaliyetleri sırasında sözde mezarlık bölgesinde 2 adet kazma, 1 adet balyoz, yaklaşık 150 metre uzunluğunda çift damarlı rulo halinde sarılı 3 grup kablo, 15 adet fünye, muhtelif yaşam ve yiyecek malzemesi, 6 adet EYP yapımında kullanılabileceği değerlendirilen tüp, 1 adet pil bloğu/batarya ve 18 adet pil ele geçirilmiş olup, Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı doğrultusunda ele geçen malzemeler imha edildi.

“3 PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ, 2 TERÖRİST YARALANDI”

Öte yandan Çemçe-Madur bölgesinde icra edilen hava harekatında; 2 BTÖ mensubunun etkisiz hale getirildiği, BTÖ mensupları ile iki ayrı noktada sağlanan temas neticesinde ise 1 BTÖ mensubunun etkisiz hale getirildiği toplamda 3 BTÖ mensubunun etkisiz hale getirildiği, 2 BTÖ mensubunun ise yaralandığı bilgileri elde edilmiş olup, teyit çalışmaları devam ediyor.