BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.444,62
HABER /  GÜNCEL

Karakış nedeniyle okulların tatil olduğu iller

Karakış öyle bir bastırdı ki bir çok ilde okullar tatil oldu. Antalya'dan bile tatil haberi geldi. İşte tatil kararı çıkan iller;

Abone ol

Meteoroji uyardı kar yağışı etkisini artırarak devam edecek. Kar yağışı nedeniyle ülke genelinde bazı okullarda tatil edildi. İşte kar yağışı nedeniyle tatil edilen okullar;

Karaman'ın Sarıveliler, Ermenek ve Başyayla ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Sarıveliler Kaymakamı Murat Karasu, yaptığı açıklamada, kar kalınlığının ilçe merkezinde 35 santimetreyi, yüksek yerlerde ise 60 santimetreyi bulduğunu söyledi.

ANTALYA'DAN BİLE TATİL HABERİ...

Karakış akdeniz bölgesinde de etkili oluyor. Antalya'nın Korkuteli ilçesinden de tatil haberi geldi. İlçedeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Korkuteli Kaymakamı İbrahim Sevimli,  kar yağışı nedeniyle Korkuteli-Antalya ve Korkuteli-Fethiye kara yollarında trafiğin kontrollü olarak sağlandığını bildirdi.

İlçe merkezinde 20 santimetreye ulaşan kar nedeniyle bazı köy yolları da ulaşıma kapandı.

KÜTAHYA'DA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Kütahya il merkezi ve ilçelerinde etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi nedeniyle taşımalı sistemle hizmet verilen ilköğretim okullarında 1 gün eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, il genelinde dün gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve tipiden ulaşımda güçlük yaşanması nedeniyle il merkezi ve ilçelerde, taşımalı sistemle eğitim öğretim verilen okulların tatil edildi.

Taşımalı sistem kapsamı dışında kalan ilköğretim okulları ile lise ve dengi okullarda tatilin söz konusu olmadığı, bu okullarda eğitim öğretime devam edileceği belirtildi.

TATİL CENNETİ KEMER KAR ALTINDA

Antalya'nın Kemer ilçesinde, yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu.
Kemer'e yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Ovacık ve Yayla köylerinde etkili olan yağış sonucu kar kalınlığı yaklaşık 20 santimetreye ulaştı.

Zinciri bulunmayan bazı araçlar yolda kalırken, kar yağışı görmeye alışık olmayan vatandaşlar, kar topu oynayarak eğlendi.

Ovacık Muhtarı İsa Anatürk, yaptığı açıklamada, ''Kar yağışına hasret kalmıştık. Etkili olan yoğun kar yağışı herkesi sevindirdi'' dedi.