BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.439,82
HABER /  GÜNCEL

Kamera kayıtları günler öncesinden devreden çıkarılmış!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun HDP'nin Adana ve Mersin bürolarına saldıran kişinin DHKP-C üyesi olduğunu söylemesine HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de tepki gösterdi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin Adana ve Mersin'deki seçim bürolarına düzenlenen saldırıları DHKP-C'den tutuklanan bir teröristin yaptığını açıkladı.

AK Parti Sinop Mitingi'nde konuşan Davutoğlu şunları söyledi:

"HDP binalarına yapılan saldırıları en şiddetli şekilde kınadım. Bu üç parti, paralel çete ve Doğan medya suçu AK Parti’ye yüklemeye çalışıyor. AK Partili'den bir şiddet sözü duydunuz mu? Eş başkan, “Bunu AK Parti yaptı” dedi, doğrudan beni ve cumhurbaşkanımızı suçladı. Saldırgan DHKP-C’den tutuklanan bir terörist. Savcımızı şehit ettiklerinde CHP’yi çağırmışlardı. Oyunu görüyor musunuz."

Konuyu internethaber.com'a değerlendiren HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken şunları söyledi:

AKP'NİN POLİTİKALARI TEŞHİR OLDU

Adana ve Mersin'deki patlamalarla ilgili AKP'nin politikaları teşhir oldu. İki aydır HDP'yi, silahla, tehditle, zorla oy topluyor diye suçlayan bir anlayış Adana ve Mersin'de suçüstü yakalandı. Ve bütün Türkiye'de de bu saldırının arkasında AKP'nin HDP'ye yönelik baraj altında bırakma çabası görüldüğü için şu anda birkaç gündür AKP oradaki algıyı ve dikkatleri başka yöne çekmeye çalışıyor.

DÜNKÜ KOMİK SAHTE BELGE İŞ YAPMAYINCA

Dün, HPG adına düzenlenmiş olan, komik, sahte bir belgeyle tehditle oy toplama üzerindeki teşhir olmuş yüzünü tekrar maskelemeye çalıştı ama o çok uzun sürmedi, kamuoyunda bunun gayriciddi düzmece bir belge olduğu görülünce bugün yine ciddiyeti tartışılır bir açıklama yapıldı.

Etkin bir soruşturma ve kovuşturma sürecinin yapılmadığını biliyoruz, bugüne kadar 70'in üzerinde büromuza yöneltilen saldırıların tamamında AKP hükümeti etkin bir soruşturma sürecinin talimatını bile vermemiştir.

AKP HÜKÜMETİ SORUŞTURMANIN ÜSTÜNÜ KAPATMAYA ÇALIŞIYOR

Başbakan'ın yapmış olduğu açıklamayı DHKP-C kndi sitesinde yalanladı. Biz de doğrusu Başbakan bu şekilde etkin bir veriye dayanmayan, etkin bir soruşturma sürecine dayanmayan açıklama yaptığı zaman buna kuşkuyla yaklaşmıştık. İnandırıcılıktan uzak bir açıklama olarak değerlendirmiştik. Şu anda ortaya çıkan durum da biraz onu gösteriyor. Şu açıdan da kaygı uyandırıyor; demek ki, Adana ve Mersin'deki saldırılarla ilgili AKP hükümeti bu soruşturmanın üstünü kapatmaya çalışıyor, dikkatleri başka adreslere yöneltip bu işlerin içinden sıyrılmaya çalışıyor. O nedenle halkımızın son derece duyarlı olması, bu soruşturma sürecinin nasıl sonuçlanacağını sonuna kadar takip etmesi son derece önemlidir.

HDP'nin Adana ve Mersin bürolarındaki kamera kayıtlarının olmadığı iddialarını sorduğumuz Baluken şunları söyledi:

KAMERA KAYITLARI GÜNLER ÖNCESİNDEN DEVREDEN ÇIKARILMIŞ


Kameralar, çok profesyonel bir bilgisayar uzmanlığıyla devreden çıkarılmış durumda, son derece profesyonel, uzman bir ekibin günler öncesinden bilgisayar sistemlerini virüs aracılığı ile çökertip kamera kayıtlarını devre dışı bırakarak yaptığı bir saldırıdan bahsediyoruz. Bu böyle bir eski örgüt militanının tek başına yapabileceği bir şey değildir. Muhtemelen çok derinlere inen ve mevcut iktidardan da güç alan bir yapılanmanın yapmış olduğu bir planlama gibi duruyor.