BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,78
ALTIN 2.441,30
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kamer Genç bu kez de tehdit savurdu!

Kamer Genç Fatma Şahin'in sözlerini hakaret gibi algılayarak Meclis'i karıştırdığını söyledi.

Abone ol

Önce Fatma Şahin'le yaşadığı diyalog, ardından da Zeyid Aslan ile yaşadığı küfürlü kavganın ardından Kamer Genç ilk kez bu kadar açık konuştu. "Bizim geleneklerimizde bu küfürlerin karşılığı cinayettir" diyen Genç üstü kapalı tehdit savurdu.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e konuşan CHP'li vekil, "küfürbaz vekile karşı tavrınızı alın" diyerek vatandaşa da seslendi.

Aslında amacının Fatma Şahin'e hakaret etmek olmadığını ifade eden Genç, Fatma Şahin'in sözlerini hakaret gibi algılayarak Meclis'i karıştırdığını söyledi.

İş­te, Ka­mer Gen­ç’­in an­lat­tık­la­rı:

HEDEFİM ŞAHİN DEĞİLDİ

“Ba­kan­lık ta­ra­fın­dan bas­tı­rı­lan der­gi­nin ön­sö­zü­ne Ba­kan Fat­ma Şa­hi­n ‘Ça­nak­ka­le Za­fe­ri­’ni kıy­met­li ko­mu­tan­lar ka­zan­dı­’ di­ye yaz­mış. Ata­tür­k’­ten hiç söz et­mi­yor­du. Bu be­nim zo­ru­ma git­ti. Meclis’te ba­ka­na, “Ata­tür­k’­ün kur­du­ğu Cum­hu­ri­yet, ka­dın­la­ra bu hak­la­rı ver­me­sey­di siz de ba­kan ola­ma­ya­cak, bu ma­kam­da otu­ra­ma­ya­cak­tı­nız. Os­man­lı dö­ne­min­de­ki gi­bi bir er­ke­ğin ka­çın­cı eşi olur­du­nuz” dedim. Bu­ra­da he­de­fim Fat­ma Ha­nım de­ğil­di. Bu­nun ne­re­si ha­ka­ret? Ba­kan Fat­ma Şa­hin, söz­le­rim­de san­ki ha­ka­ret var­mış gi­bi bir or­tam ya­rat­ma­ya ça­lış­tı. AKP gru­bu­nu tah­rik edip TBMM’­yi ka­rış­tır­dı.

BU SÖZLER CİNAYET NEDENİDİR

Önceki gün Meclis’te yi­ne söz al­dım, olay­la­ra açık­lık ge­tir­me­ye ça­lı­şır­ken, AK­P’­li­ler yi­ne hü­cum et­ti. Bu ara­da AKP To­kat Mil­let­ve­ki­li Ze­yid As­lan, ge­çen dö­nem­de de 50 ki­şiy­le üze­ri­me sal­dır­mış­tı. Yi­ne ay­nı sal­dı­rı­da bu­lun­du. Be­nim na­mu­su­ma, ana­ma, bü­tün kut­sal de­ğer­le­ri­me küf­ret­ti. Bun­lar tu­ta­nak­larda da yer al­dı. Bi­zim ge­le­nek­le­ri­mi­ze bu kü­für­le­rin kar­şı­lı­ğı ci­na­yet­tir. Hâ­lâ şok için­de­yim. Bu kü­für­ler Tay­yip Er­do­ğa­n’­a ya­pıl­say­dı aca­ba na­sıl ha­re­ket ede­cek­ti. Bu­nu açık­la­mak zo­run­da­dır. Ak­si tak­dir­de, ken­di­si de bun­la­rı tas­vip edi­yor demek­tir.
As­la­n’­a oy ve­ren To­kat hal­kı­na da ses­le­ni­yo­rum: Bu mil­let­ve­ki­li­nin et­ti­ği kü­für­le­ri si­ze bi­ri­si yap­mış ol­say­dı tav­rı­nız ne ola­cak­tı? Siz de, kü­für­baz ve­ki­le kar­şı tav­rı­nı­zı alın.

REJİM DEĞİŞTİRİLİYOR

Bu sal­dı­rı­lar ça­lış­ma şev­ki­mi da­ha da ar­tı­rı­yor. Çün­kü AKP ile ül­ke tü­müy­le çö­ker­ti­li­yor, re­jim de­ğiş­ti­ri­li­yor, bay­ra­ğı­mız or­ta­dan kal­dı­rı­lı­yor. Ata­tür­k’­ün kur­du­ğu la­ik Cum­hu­ri­yet sa­ye­sin­de ku­ru­lan dev­le­tin ya­tı­lı okul­la­rın­da oku­ya­rak bu ma­kam­la­ra ge­len bir ki­şi ola­rak dev­le­ti­mi­ze ve mil­le­ti­mi­ze kar­şı min­net ve şük­ran bor­cu­mun bir ge­re­ği ola­rak mü­ca­de­le­mi ha­ya­tım pa­ha­sı­na da ol­sa so­nu­na ka­dar sür­dü­re­ce­ğim. Be­ni, bu tür teh­dit­ler, kü­für­ler, ka­ba kuv­vet yıl­dı­ra­maz”