BIST 8.728
DOLAR 32,34
EURO 35,15
ALTIN 2.240,72
HABER /  GÜNCEL

Kadir Topbaş'tan cemaat okuluna ağır suçlama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Merter'de bahçesi yıkılmak istenen okulla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 20 yıldır faaliyette olan Merter Fatih Koleji bahçesinden yol geçirilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Topbaş, Gülen Cemaati'ne ait okulun bahçesinin usulsüzce yapıldığını ima ederek, "Planlarda yol olarak terk edilen yolun okul tarafından kullanıldığından bahsediliyor" dedi.

ÖNYARGILI DEĞİLİZ 

Kadir Topbaş, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Merter’deki Fatih Koleji bahçesinden yol geçirilmesi sorulan Topbaş, bu konuda ön yargılı olmadığını, bir okulun, eğitim alanının, çocukların yetişme alanının da düzgün olması gerektiğini söyledi.

YAĞMUR YAĞMAZSA NE KADAR SUYUMUZ KALDI? TOPBAŞ AÇIKLADI (TIKLAYIN)



PLANLARDA YOL OLARAK GÖZÜKÜYOR

Topbaş, şöyle konuştu: “Bu durumu sordum. Bana aktarılan şu; planlarda yol olarak terk edilen yolun okul tarafından kullanıldığından bahsediliyor. Tabii trafiği etkileyen yolun açılıp trafiği rahatlatması gereken esasında yol olan bir alanın ihtiyaca bugüne kadar trafik yoğunluğu olmadığı için adım atılmamış. Ama yol olarak planlarda olan bir alanın artık yola katılması gerektiği yönünde çalışmalar yapılıyor.

FARKLI NİYETLER YOK

Şunu açıkça söyleyeyim; ön yargılı değil. Burada bir ihtiyaç varsa öncelikler ortaya konulur. Maalesef biz okullarımızı bile doğru nitelikli alanlarda kurmadık. Yol da birinci öncelikli. Farklı niyetler yok. Mümkün mertebe sıkıntı vermeden nasıl çözüleceğine bakıyor arkadaşlarımız.” 

OKUL BAHÇESİNİ YIKMAK ANLAMSIZ

Belediyenin kararına tepki gösteren Merter Fatih Koleji'nin velileri ise, “Yol yapmak için okul bahçesini yıkmak anlamsız” açıklamasını yapmıştı.