BIST 9.072
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.325,68
HABER /  GÜNCEL

Asla tahmin edemezsiniz! Muhammed çıktı

Norveç'in başkenti Oslo'da çocuklara en çok konulan ismin Muhammed olduğu ortaya çıktı. İngiltere'de de patlama yaptı.

Abone ol

Norveç'in başkenti Oslo'da en çok kullanılan ismin Muhammed olduğu ortaya çıktı. Norveç İstatistik Enstitüsü'nden Jorgen Ouren, yerel medyaya bunun heyecan verici bir durum olduğunu söyledi.

Son yapılan sayıma göre Oslo'da 4 bin 800 çocuk ve yetişkin Muhammed ismini taşıyor. Bu ismi Jan ve Per isimleri takip ediyor.

Oslo dışındaki şehirlerde son zamanlarda bebeklere verilen en yaygın isim Filip ile Emma.

SON 4 YILDA PATLAMA YAPTI

Son 4 yılda ülkede bebeklere en çok Muhammed isminin verilmesine karşın, Muhammed ilk kez bu sene en yaygın isimler sıralamasına girdi.

İNGİLTERE'DE DE EN YAYGIN AD

Bu durum sadece Norveç ile sınırlı değil. İngiltere'nin ulusal istatistik kurumu verilerine göre Muhammed, İngiltere ve Galler bölgesinde de son iki yılda bebeklere verilen en yaygın isim.

bebek.20140902111633.jpg
2002 sayımına göre Norveç'te 4,5 milyon kişi yaşıyor. Bunların 150 bini kadarını Müslümanlar oluşturuyor. Ülkedeki göçmenlerin büyük kısmı Pakistan, Somali, Irak ve Fas'tan geliyor.

Buna karşın Norveç, Avrupa'nın en büyük İslam karşıtı örgütüne de ev sahipliği yapıyor. 2008 yılında kurulan "Norveç'in İslamlaşmasını Durdurun" isimli örgütün 3 binden fazla üyesi olduğu belirtiliyor.
(Kaynak : BBC)