BIST 9.888
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.463,74
HABER /  GÜNCEL

Kadıköy karıştı 'Kırmızılı kadın'a polis bakakaldı!

İstabul Kadıköy'de Maliye Bakanlığı'na ait olduğu gerekçesiyle boşaltılan Mahalle Evi için polisi protesto edenlerin arasındaki 'Kırmızılı kadın' dansıyla polisi şaşırttı!

Abone ol

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bu sabah saatlerinde, sanat merkezi olarak kullanılan Caferağa Mahalle Evi, polis tarafından boşaltıldı. Evin boşaltılmasıyla çevre sakinleri polisi protesto etti.

Protestocuların arasında en dikkat çekeni ise, Gezi eylemlerindeki 'Kırmızılı kadın'ı anımsatan dansçı Gonca Gümüşayak oldu. Ev boşaltıldıktan sonra demir kapıyla kapatıldı. Bina önünde kırmızı elbiseli dans sanatçısı Gonca Gümüşayak, yaptığı dansla protesto gösterisinde bulundu.

BİNADAKİ ÖZEL EŞYALAR NAKLİYE ARACINA YÜKLENDİ

Caferağa Mahallesi Hacı Şükrü Sokağı'nda bulunan ve sanat merkezi olarak kullanılan Mahalle Evi, Sabah saatlerinden itibaren boşaltılmaya başlanmıştı. İki saat süren çalışmaların ardından binadaki eşyalar özel nakliye araçlarına yüklenerek taşındı. Saat 10.30'da tamamen boşaltılan binanın girişi ise demir kapıyla kapatıldı. Boşaltma işlemleri sırasında yayalara ve araçlara kapatılan sokak yeniden trafiğe açıldı.

kadikoy-kirmizili-kadin1.jpg 

DANSLI PROTESTO

Bina önüne giden mahalle sakinleri burada hem müzik çaldı hem de "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" şeklinde slogan attı. Kırmızı elbiseli dans sanatçısı Gonca Gümüşayak da yaptığı dans gösterisiyle protesto gösterisinde bulundu.

kadikoy-kirmizili-kadin2.jpg 

"BU DANSI PEK ÇOK MEYDANDA YAPIYORUM"

Gümüşayak, "Burası mahallemizin evi buna duyarlı olan insanım. Yaptığım bu dansı pek çok meydanda yapıyorum. Özgürlük için hareket eden insanları hareketlenmiş bedenselleşmiş hallerini canlandırıyorum. İlhamım onlar. Ben sadece etkilendim" dedi.

kadikoy-kirmizili-kadin3.jpg