BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.441,97
HABER /  SEÇİM

İzmir'in tek sorunu var o da...

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım'dan rakibi Aziz Kocaoğlu'na iddialı çıkış: Tek sorun var o da...

Abone ol

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir mitingindeki kalabalığın toplama olduğunu söyleyen rakibi CHP'li Aziz Kocaoğlu'na sert dille yülendi.

Yıldırım, "Şehrin belediye başkanı 'İzmir'in hiçbir sorunu yok' diyor. İzmir'in tek bir sorunu var, bu vizyondaki belediye başkanıdır. Biz 200 bin kişiyi topluyoruz. 'Onlar midyeyi kabuğuyla yiyenler' diyor" dedi.

Yıldırım, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) tarafından Hilton Oteli'nde düzenlenen Yerel Seçimler Öncesi Adaylar Toplantısı'na katıldı.

İş adamlarının sorularını yanıtlayan Yıldırım, İzmir'in şehir olma özelliğini yıldan yıla kaybettiğini, kentteki yapı stoğunun yüzde 62'sinin imarsız, depreme dayanıksız, kaçak olduğunu belirtti.

Şehrin ileri değil, geri gittiğini savunan Yıldırım, "İzmir'de siyaset hizmetin önünde gidiyor. İzmir'in sorunu yoksa biz niye uğraşıyoruz. Şehrin belediye başkanı 'İzmir'in hiçbir sorunu yok' diyor. İzmir'in bir tek sorunu var, bu vizyondaki belediye başkanıdır. Böyle bir şey İzmir'e söylenemez. Biz 200 bin kişiyi topluyoruz. 'Onlar midyeyi kabuğuyla yiyenler' diyor. 'Onlar İzmirli değil'. Bundan ağır hakaret olamaz. 'Odunu koysaydık, filanca adamı koymazdık' diye şımarık şehirde yaşayanları dikkate almayan bir bakış açısını esefle karşılıyorum. Kabul edilebilir bir şey değil."

İZMİR'DEKİ REKABET

İzmir'deki rekabetten İzmir'e fayda sağlanacağını kaydeden Binali Yıldırım, rekabetle kalitenin yükseleceğini, dinamik bir ortamın oluşacağını, şehre daha çok hizmet geleceğini ifade etti.

AK Parti'de 3 dönem kuralı olduğunu, 3 dönem milletvekilliğinden sonra belediye başkanlığı için İzmir'i seçtiğini anlatan Yıldırım, "İzmir'i ben seçtim, İzmir'in böyle bir yerel kalkınmaya ihtiyacı olduğunu düşündüğüm için seçtim. Rahat olanı seçebilirdim. Hep zor işleri yaparak geldim. Siz seçerseniz ben emrinize amadeyim, seçmezseniz de başım üstünde yeriniz var" dedi.

Yıldırım, belediye başkanı seçildiği taktirde ilk işinin "hasar tespiti" yapmak ve şehrin anayasası sayılan imar planlarını oluşturmaya çalışacağını kaydetti.

Bir iş adamının "Neden İzmir'de yaşam tarzına karışmayacağınızı söylüyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Binali Yıldırım, "Yaşam tarzına karışmayacağız cevabını İzmir'de söylüyoruz çünkü bu soruyu Türkiye'de pek duymuyoruz. O yüzden İzmir'de cevap veriyoruz" diye konuştu.

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI

Türkçe olimpiyatlarının yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruyu da yanıtlayan Yıldırım, "Türkçe Olimpiyatları organizasyonu yapılamayacak diye bir şey yok. Herkes her türlü organizasyonu yapabilir. Belediye başkanı 'Bunu yapamazsınız' diyecek konumda değil. Bu şehir için faydalı olan hangi faaliyet varsa bu faaliyetin hep arkasında oluruz, hiç kimsenin endişesi olmasın" dedi.

Yıldırım, mevcut belediye başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, "otomatiğe bağlanmış durumda" yapılamayan projelerin sorumlusu olarak iktidarı gösterdiğini de söyleyen Yıldırım, çöp bertaraf tesisleri için çok büyük alana ihtiyaç bulunmadığını sözlerine ekledi.

ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Kemal Çolakoğlu da Binali Yıldırım'ı üst makamlara görmeye alıştıklarına işaret ederek, "Sayın başbakan, cumhurbaşkanı olursa Binali Yıldırım'ı başbakanlığa en yakın isim olarak gördük. Binali Bey'in İzmir'i onurlandırdığını söyledim. Gerçekten İzmirliler ile güzel gönül bağı kurdu" dedi.

Toplantıya, sivil toplum kuruluşu, üniversite ve basın kuruluşu temsilcileri katıldı.