BIST 8.825
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,96
HABER /  GÜNCEL

İzmir Kitap Fuarı'nda kavga

İzmir Kitap Fuarı önünde 1 Mayıs bildirileri dağıtan bir grupla karşıt görüştü başka bir grup arasında kavga çıktı.

Abone ol

İZMİR Kitap Fuarı’nın önünde, 1 Mayıs kutlamaları için çağrı bildirisi dağıtan ve yasakları protesto eden gruplara, karşı görüşlülerden tepki gelince kavga çıktı.

Özel güvenlik görevlilerinin yanı sıra polisin de biber gazıyla müdahale ettiği gruplar güçlükle ayrılarak uzaklaştırılabildi. Kavganın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na denk gelmesi ise kötü bir tesadüf oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, normal günlerden daha fazla yoğunluğun yaşandığı Kültürpark içerisindeki TÜYAP İzmir Kitap Fuarı önünde, çeşitli gruplar da stant açarak İstanbul ve İzmir’deki 1 Mayıs kutlamalarına çağrı bildirileri dağıtmaya başladı. Kitap Fuarı’na gelen karşıt görüşlü kişilerin kendilerine bildiri vermek isteyenlere tepki göstermesiyle başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.

BİBER GAZI KULLANILDI

Gruplar arasında taşlı sopalı kavga çıktı. İki taraf birbirlerine ellerine ne geçerse fırlattı. Çöp tenekeleri, trafik dubaları, şişeler, afiş sopaları havada uçuştu. Özel güvenlik görevlilerinin yetersiz kaldığı kavgaya daha sonra polisler de müdahale etti. İkazlara rağmen kavgalarını sürdüren gruplar, biber gazı kullanılarak bölgeden uzaklaştırıldı. Bu arada kavgaya karışan kişilerin bazılarının başlarından yaralandıkları gözlendi. İki grup arasında sabah saatlerinde de yine aynı nedenle sözlü tartışma çıktığı öğrenildi. Kavganın ardından olası yeni bir tartışmanın önüne geçebilmek için Kitap Fuarı önünde takviye polis ekipleri görev yapmaya başladı.