BIST 9.819
DOLAR 32,59
EURO 35,06
ALTIN 2.457,15
HABER /  GÜNCEL

İzmir Emniyeti'nden 'iki kadına dayak' açıklaması

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Konak ilçesinde "İki kadının darbedilmesi" olayına ilişkin açıklama yaptı.

Abone ol

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Konak ilçesinde "İki kadının darbedilmesi" olayına ilişkin, "Biz polis ve halk ilişkilerine çok önem veriyoruz. İzmir halkı ile ilişkilerimizin kimsenin yıpratmasına izin vermeyiz. Konu zaten adli mercilere intikal etti." dedi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Aşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayı duyar duymaz soruşturma açıldığını belirterek, "Biz polis ve halk ilişkilerine çok önem veriyoruz. İzmir halkı ile ilişkilerimizin kimsenin yıpratmasına izin vermeyiz." ifadesini kullandı.

Konunun adli mercilere intikal ettiğini anlatan Aşkın, "Kim hatalıysa, hukuk çerçevesinde gereken her şey yapılacaktır." diye konuştu.

'SİZE BU KILIKLA AZ BİLE YAPMIŞLAR'

İzmir'de evlerine dönerken motosikletli iki kişinin tacizine uğradıklarını ileri süren 22 yaşındaki Seray G. ve 19 yaşındaki arkadaşı Derya, yolda gördükleri polisleri durdurarak yardım istedi. Kızlar, polislere "Plakayı alamadık, gördüyseniz yardımcı olabilir misiniz?" dedi. Seray G.'nin iddiasına göre bir polis memurunun "Size bu kılıkla az bile yapmışlar. Halinize bakın" demesi üzerine tartışma yaşandı. Polisler daha sonra iki kıza tekme ve yumrukla saldırdı. Vatandaşların araya girmesi ile polisler ve genç kızlar ayrıldı. Seray G. ve arkadaşı Derya karakola giderek şikayetçi oldu.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ

Olay anına ait güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdı. 

Kayıtlarına göre, iki kadın, yolda bekleyen polislere bir şeyler söylüyor. Polislerden biri, kadınlardan birinin üzerine doğru yürüyerek, yüzüne vuruyor. Karşı koymaya çalışan kadın yere düşüyor. Çevrede toplanan kalabalık ise duruma müdahale ediyor.