BIST 9.943
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.441,51
HABER /  DÜNYA

İSVEÇ KRALINDAN CAMİ ZİYARETİ

İsveç Kralı Karl 16. Gustav ve eşi Kraliçe Silvia, Stockholm’un güneyinde Botkyrka Bölgesinde bulunan Fittja Ulu Camii’ni gezerek yetkililer...

Abone ol

İsveç Kralı Karl 16. Gustav ve eşi Kraliçe Silvia, Stockholm’un güneyinde Botkyrka Bölgesinde bulunan Fittja Ulu Camii’ni gezerek yetkililerden cami hakkında bilgi aldı.
İsveç Kralı Karl Gustav ve eşi Kraliçe Silvia, Fittja Ulu Camii’ni ziyaret etti. Kral eşiyle birlikte “Anı Defteri”ni imzaladı. Botkyrka İslam Derneği yetkilileri Kral’a İsveççe Kur’anı Kerim ve eşi Kraliçe Silvia’ya da yine İsveççe İslam Tarihi hediye ettiler. Kral, “Saraya dönünce ilk yapacağım iş İslam’ın kutsal kitabını okumak olacaktır” dedi.
Karl Gustav, camiyi çok güzel bulduğunu söylerken, ilk kez yüksek düzeyde bir kişi cami ziyaret yaptı.
Fittja Ulu Cami 2007 yılında ibadete açıldı ve halka her türlü hizmeti veriyor. Botkyrka Belediye’ne Botkyrka İslam Derneği’nin yapmış olduğu başvurular neticesinde belediye, Fittja Ulu Camii’ni “Kültür Varlıkları” listesine alarak görülecek yerler arasına kattı. Kral ve Kraliçe’nin camiyi ziyareti Müslümanlardan çok o bölgede ve yakın çevrede oturan İsveçlilerin dikkatini çekti. Kralı görmeye camiye bir hayli İsveçli geldi.
Cami imamı Ergin Ögcem yaptığı açıklamada, “Kral ve Kraliçe’nin ziyaretleri buradaki Müslüman toplumuna verdikleri önemi gösteriyor. Bu ziyaret toplum nezdinde olumlu bir durum yaratacaktır. Müslüman olmayanların düşüncelerinde olumlu yansımalara sebep olacaktır. Dolaysıyla hem camimiz hem de toplumumuz açısından sevindiricidir” dedi.
İslam Gençlik Federasyonu eski başkanı ve Çevre Partisi Yeşiller Milletvekili Mehmet Kaplan da ziyaretin önemine değinerek, “Çok anlamlı bir ziyaret yani jesttir. Bölgede yaşayan Müslümanlar için olumlu izler bırakacağına inanıyorum. Toplumdaki önyargıları kırması açısından da takdir edilecek bir ziyarettir” diye konuştu.
(İHA)