BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.442,77
HABER /  GÜNCEL

İşte Yalın ADSL fiyatları!

Telefon aboneliğine gerek kalmadan ADSL abonesi olmaya imkan veren uygulama için fiyatlar belli olmaya başladı.

Abone ol

Türk Telekom, ADSL aboneliği için sabit hat zorunluluğunu ortadan kaldıracak Yalın ADSL uygulaması için BTK'ya tarife ücretlerini bildirdi. Bu ücretler BTK'dan onay alırsa yürürlüğe girecek.

Türk Telekom'un önerdiği ücretleri inceleyen TELKODER, yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıklayarak ADSL tarifelerinde bir ucuzlamanın olmadığını aksine zam yapıldığını orata koydu.

Türk Telekom tarafından teklif edilen “Yalın ADSL” ücreti; “ADSL kullanım ücreti” ve “Yalın ADSL erişim ücreti” olarak iki ücretin toplanması ile elde edilliyor. "ADSL kullanım ücreti” ile mevcut ücretlere %18 zam yapılmak istendiği görülüyor.

YALIN ADSL TELEFONLU ADSL'DEN PAHALI

TELKODER'e göre Türk Telekom tarafından 19,3 TL olarak teklif edilen “Yalın ADSL Erişim ücreti”nin en fazla 4,85 TL olması gerekiyor. Bugün HesaplıHatt abonesi olarak ve hiç telefon görüşmesi yapmayarak vergiler dahil sadece 9,33 TL sabit ücret odeyerek ADSL abonesi olmak mümkün iken, bu ücretin yerine 19,3 TL teklif edilmesi Yalın ADSL'e geçmeyi imkansız hale getiriyor.

TELKODER, Türk Telekom tarafından 38,69 TL olarak teklif edilen 2 MB /4 GB kotalı “Yalın ADSL” toptan alım ücretinin en fazla 16 TL olması gerektiğini açıklayarak BTK’nın teklif edilen ücretlerde gerekli indirimleri yapmasını istedi.

Yalın ADSL nedir?

“Yalın ADSL”, ADSL aboneliğinin gerçekleştirilmesi için herhangi bir sabit telefon aboneliği zorunluluğunu ortadan kaldırmaktadır. Bu uygulamayı, tüketici hakları ve genişbant internet hizmeti alanındaki rekabetin geliştirilmesi açısından son derece önemli bir adım olarak görüyoruz. Yalın ADSL uygulamasının başlatılması, tüketicilerin ADSL için iki ayrı başvuruda bulunma ve sabit telefon sabit ücreti ile ADSL hizmeti için iki ayrı ücret ödeme zorunluluğunu ortadan kaldıracak. Bu uygulamanın başlaması ile birlikte, tüketicilerin ADSL’den yararlanma maliyetinde düşme olacaktır.

Yalın ADSL hizmetinin başlaması ile birlikte tüketiciler, hizmet alacakları işletmeciler arasında seçim yapabilecek ve daha uygun fiyatlarla ADSL hizmeti alabilecekler. Ayrıca tüketiciler istedikleri takdirde sabit hatlarını iade ederek sadece internet hizmeti alabilecekler.