BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İşte Sultahamet canlı bombacısının kimliği

Sultanahmet'te bir polisin şehit olduğu saldrıyı gerçekleştiren canlı bombanın kimliği belli oldu.

Abone ol

Sultanahmet'te gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında, bir polisin şehit olduğu saldrıyı gerçekleştiren canlı bombanın kimliği belli oldu.

RUS UYRUKLU CANLI BOMBA!

Sultanahmet’teki İstanbul Turizm Şube Müdürlüğü’ne canlı bomba saldırısı düzenleyen ve bir polisin şehit olmasına neden olan canlı bomba bir Rus. Hürriyet'in iddiasına göre göre Rus kadının adı Riana Ramazova...

ADI: RİANA RAMAZOVA... 

Sultanahmet’teki İstanbul Turizm Şube Müdürlüğü’ne canlı bomba saldırısı düzenleyen ve bir polisin şehit olmasına neden olan kadın teröristin Rus uyruklu Riana Ramazova olduğu belirlendi. Emniyet İstihbarat ve MİT saldırının nedeniyle ilgili çalışıyor.

 sultanahmet-canli-bombaci.jpg

İÇİŞLERİ BAKANI: KİMLİĞİ TESPİT ETTİK

İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan saldırıya ilişkin yeni bir açıklama geldi. Canlı bombanın kimliğinin tespit edildiğini söyleyen Ala, "Şu an için açıklamayı doğru bulmuyoruz" dedi.

DHKP-C'nin üstlendiği saldırıyı Elif Sultan Kalsen'in düzenlediği öne sürülmüş, Adli Tıp'ta cesedi teşhis eden aile, cesedin kızlarına ait olmadığını açıklamıştı.

ELİF SULTAN KALSEN'İN AİLESİ CESET İÇİN 'BİZİM KIZIMIZ DEĞİL' DEMİŞTİ

Dün, Yenibosna'daki Adli Tıp binası önünde açıklama yapan avukat Ebru Timtik, bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişinin cesedinin Elif Sultan Kalsen'e ait olmadığını belirterek, "İçeride savcı beyin nezaretinde bize bir kadın cesedi gösterildi. Beyaz tenli, 163 cm boylarında bir kadın cenazesiydi gördüğümüz. Elif Sultan Kalsen'in annesi ve babası geldiler. O kadının cesedine baktılar. Ancak o kadının cesedi Elif Sultan Kalsen'e ait değil" demişti.

canli-bombacinin-kimligi1.jpg 

POLİS ŞUBESİNE GELDİ, BOMBAYI ÖYLE PATLATTI

Saldırı 2 gün önce saat 17:20 sıralarında Sultanahmet'teki Turizm Şube Müdürlüğü'nde gerçekleşti. İngilizce 'cüzdanımı kaybettim' diyerek şubeye gelen kadın canlı bomba üzerindeki bombayı patlattı. Polis memuru Kenan Kumaş ağır yaralanırken, ismi açıklanmayan bir polis de hafif yaralandı. Kadın canlı bomba olay yerinde öldü. Saldırıda ağır yaralanan ve hemen hasteneye kaldırılan polis memuru Kenan Kumaş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.