BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,15
ALTIN 2.242,99
HABER /  DÜNYA

İşte Peşmergenin Kobani'ye gideceği tarih!

"Peşmerge Güçleri’nin ilk birliği, Pazar günü (yarın) Kobani kentine geçecek." haberlerine Peşmerge Bakanlığı'ndan yalanlama geldi.

Abone ol

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Peşmergenin Kobani'ye  yarın gideceğine dair medyada yer alan haberleri yalanladı.

"KİM KONUŞURUSA KONUŞSUN REDDEDİYORUZ"

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bazıları Peşmergenin yarın yola çıkacağını iddia ediyor. Peşmergenin ne zaman gideceği ve gönderilecek silahlara ilişkin yayımlanan bazı haberler yalandır. Kim konuşursa konuşsun, reddediyoruz" dedi.

"ASKERİ SIRDIR"

Bu konunun "askeri sır" niteliğinde olduğunu ve hiçbir şekilde açıklanmadığını belirten Yaver, "Peşmergenin gidiş zamanı, saati ve yanında götüreceği silahların türü ile ilgili açıklamalar bilgimiz dışında yapılıyor. Bunlarla ilgili hiçbir açıklamamız ve bilgilendirmemiz olmamıştır. Anadolu Ajansı aracılığıyla bunların asılsız olduğunu bildirmek istiyorum" şeklinde konuştu.


pesmerge.20141025103722.jpg 
Peşmerge Bakanşğı Genel Sekreteri'nin açıklamasına karşın, Rudaw’a konuşan Peşmege Güçleri Birinci Destek Birliği Komutanı Ahmed Gerdi, son hazırlıkların tamamladığını ve Türkiye üzerinden Kobani’ye gidecek olan ilk birliğin hazır olduğunu ifade etmişti.

İLK BİRLİK HANGİ GRUPLARDAN OLUŞUYOR?

Gerdi'nin açıklamasına göre, Kobani’ye gidecek birliğin Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) peşmergelerinden oluşuyor.

PEŞMERGELERİN KİMLİKLERİ ABD VE TÜRKİYE İLE PAYLAŞILDI

Rudaw’a konuşan Albay Ramazan da, “Kobani’de düşmanlarımızın elinde ağır silahlar var. Gidecek olan destek birliğiyle, Kürt savaşçılarının ilerlemesi hızlanacak” demişti. Ayrıca, Kobani’ye gidecek olan peşmergelerin kimlik bilgilerinin, Türkiye ve ABD ile paylaşıldığı bilgisi verilmişti.