BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

İşte Hatay saldırısının ardındaki 3 ülke!

Hatay Reyhanlı saldırısının ardındaki üç ülke ve derin Avrupa! Yazar Abdülkadir Selvi'nin analizindeki çarpıcı iddialar çok konuşulacak.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Hatay Reyhanlı'da gerçekleştirilen kanlı saldırının ardında kimlerin olduğu ile ilgili medyada birbirinden ilginç iddialar yer aldı. Yenişafak yazarı Abdülkadir Selvi saldırıyı gerçekleştirenlerle ilgili çarpıcı detayları yazdı.

Selvi "Bu coğrafyada mesajlar kanlı veriliyor" diye başladığı yazısında bu mektubun gönderen bölümünün çok net olduğunu gönderen bölümünün ise El Muhaberat ve onunla bağlantılı Acilciler olduğunu ifade etti.

Bu mektubun alıcısının ise sadece Türkiye olmadığını vurgulayan Selvi, alıcının Beyaz Saray olduğunu belirtti.

Mektubu yazanın ise sadece Şam olduğunu ifade etmenin yanlış olacağını belirten Selvi mektubu yazanın Suriye-İran ve Rusya üçgeni olduğunu ifade etti.

HEDEF ERDOĞAN-OBAMA GÖRÜŞMESİ

Selvi mektubun mesajının da Erdoğan ve Obama'nın 16 Mayıs'ta gerçekleştirecekleri görüşmeye yönelik olduğunu vurguladı.

Erdoğan'ın bu kez görüşmeye PKK sorununu çözmeye çalışan bir lider olarak gittiğini belirten Selvi, Erdoğan'ın artık ayağındaki prangayı çözen bir lider olarak Suriye'yi görüşmeye gitmesinin önemini vurguladı. Erdoğan'ın artık Suriye'yi konuşacak bir lider olarak ABD'ye gittiğini ve saldırıyla hedefin bu olduğunu işaret etti.

Selvi yazısında saldırıyı yapan bölgesel liderlerin, 'Bizi hesaba katmadan Suriye'yi şekillendiremezsiniz' mesajını verdiğinin altını çizdi.

Türkiye'nin bu saldırılarla tuzağa çekilmek istediğini belirten Abdülkadir Selvi, PKK ile sorununu çözen ABD ile muhataplık seviyesini yükselten bir Türkiye'nin Ortadoğu cehennemine çekilmesinin istendiğini belirtti.

Selvi Hafız Esad'ın bir Türkiye düşmanı olduğunu hatırlatarak Öcalan ve Mihraç'ı onun büyüttüğünün altını çizdi. Mihraç'ın Fransa'da yaşadığını ancak iç savaşın ardından bölgeye geri döndüğünü vurgulayan Selvi Ardından gerçekleşen Paris suikastini hatırlattı.

Selvi yazısının çarpıcı bir iddia ile de bitirdi. Selvi patlamaların ardındaki Acem imzanının belli olduğunu ancak bir de Derin Avrupa tarafının olduğunu ifade etti.