BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İşte Gazze'den gelen ilk görüntüler! TIKLA İZLE

Geçen pazartesi gününden beri Gazze'yi havadan bombalayan İsrail kara harekatı başlattı.

Abone ol

İsrail, Gazze'ye yaptığı operasyonun görüntülerini paylaştı. İsrail operasyonlarının ardından Gazze'den ilk görüntüler geldi.

İşte Doğan Haber Ajansı'nın Gazze'den geçtiği ilk görüntüler: 
 

İSRAİL BAŞBAKANI'NIN TALİMATIYLA BAŞLADI

Başbakan Benjamin Netanyahu'nun talimatı üzerine İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde kara harekatına başladı. Gazze'ye havadan ve denizden de saldırılar devam ederken kara birlikleri de Han Yunus bölgesinden Gazze'ye girdi.

"HAMAS'SIZ BİR İSRAİL'İN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAĞLAMAK"

İsrail Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabı üzerinden Gazze'ye yaptığı oprasyonun hazırlık ve ilerleme aşamaları ile havadan yapılan oprasyonun görüntülerini paylaştı. Görüntülerde kara operasyonu öncesi askerlerin hazırlık görüntüleri yayınlandı. Görüntülerde rütbeli bir İsrail askerin, diğer askerlere yaptığı konuşma da verildi.

İşte o görüntüler:

Konuşmada asker, arkadaşlarına şunları söylüyor: "Neden burada olduğunuzu size anlatmak istiyorum. Sizler bunun için eğitim aldınız. İsrail Devletini korumak; bize ve ailelerimize ateş eden Hamas'sız bir İsrail'in özgürlüğünü sağlamak. Yaptığımız şeye inanıyorum ve ülkemizde özgür yaşamak hakkımız. Bu bir slogan değil, bu bir doğru." Görüntülerde gece yapılan saldırının da videosu yayınlandı. İsrail'in Gazze şeridine düzenlediği kanlı saldırıda 50'si çocuk 250 Filistinli'nin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Saldırıda 2 bine yakın kişinin yaralandığı, 2 binden fazla binanın da bombalandığı belirtiliyor.

YARIM MİLYON FİLİSTİNLİ'YE EVLERİNİZİ TERK EDİN ÇAĞRISI

Filistin'in El Yavm Televizyonu, İsrail ordusunun topçu ateşi sonucu Han Yunus'un batısında bir kişinin öldüğünü, en az 25 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise askeri birliklerin ateşkes önerilerini reddeden Hamas'a karşı yürütülen operasyonlarda yeni bir aşamaya geçtiği bildirildi.

İsrail Ordu Sözcüsü, dün akşak yerel saatle 10.30'da başlayan kara harekatına havadan ve denizden de destek verildiğini belirterek, Gazze Şeridi'ne giren zırhlı birliklerle çok sayıda piyade birliğinin Gazze'nin bütün bölgelerinde aynı anda harekat yürüttüğünü duyurdu.

Sözcü kara harekatına başlamadan önce Gazze'de yaşayan yaklaşık yarım milyon Filistinliye evlerini terk etme uyarısında bulunduklarını kaydetti.

Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada ise kara harekatının amacının İsraillilerin güvenli bir şekilde yaşaması ve Hamas'ın "terör altyapısına" büyük bir darbe indirilmesi olduğu belirtildi.

İsrail'in 10 gündür düzenlediği hava saldırılarında 230'dan fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Birleşmiş Milletler verilerine göre İsrail'in Gazze'deki saldırıları sonucu en az 1370 ev yıkıldı, 18 binden fazla kişi evsiz kaldı.