BIST 10.267
DOLAR 32,32
EURO 34,83
ALTIN 2.412,30
HABER /  GÜNCEL

Terörist devlet İsrail...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılarla ilgili “Bu haince saldırıları gerçekleştiren, insanl...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılarla ilgili “Bu haince saldırıları gerçekleştiren, insanlığını ve vicdanını yitirmiş İsrail yönetimini en ağır şekilde kınıyorum” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Terörist devlet İsrail her zaman yaptığını yaptı ve akşam ilan ettiği ateşkesi gece bozarak kara harekatıyla katliama girişti. Bu haince saldırıları gerçekleştiren, insanlığını ve vicdanını yitirmiş İsrail yönetimini en ağır şekilde kınıyorum. Kundaktaki bebeği bile katletmeyi “İsrail’i savunmak” olarak gören bu anlayış her türlü vahşeti gözünü bile kırpmadan gerçekleştirmektedir. Zehirli gaz kullanarak sivilleri katleden bir İsrail yönetimiyle karşı karşıyayız. Hastaneleri, camileri ve çocuk yuvalarını vuran bir terör devletiyle karşı karşıyayız. Savaşmanın bile bir hukuku ve şerefi varken haysiyetsizce saldıran bir nefret ordusuyla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.
İsrail’in sadece Filistin için değil tüm dünya için bir tehlike olduğunu belirten Kapusuz, şunları kaydetti:
“Öncelikle tüm Ortadoğu halklarına sesleniyorum; Bugün Filistin halkını tamamen yok etmeye çalışan ve soykırıma girişen İsrail, yarın silahı sizlere de çevirecektir. Zira kendi milletini üstün ırk, diğerlerini de yok edilmesi gereken insanlar olarak gören bu anlayış her türlü caniliği yapabilecek kapasiteye sahiptir. Filistin’de genç, yaşlı, kadın, çocuk demeden katliam yapan İsrail’e sesini yükseltmeyen Ortadoğu ülkelerine sesleniyorum; “Batsın sizin o çıkarlarınız”, “Batsın sizin o denge politikanız” Zalim İsrail’in ortağı Mısır darbe yönetimi, Refah kapısını kapalı tutarak Gazze’ye insani yardım gitmesini engelleyerek İsrail’in taşeronluğunu yapmaktadır. Dolayısıyla darbeci Mısır yönetimi de bu zulme ortaktır. İsrail’i destekleyen ABD’ye bir kez daha sesleniyorum; Siz İsrail’e destek verdiğiniz sürece ve “İsrail kendini savunuyor” dediğiniz sürece bu katliamların suç ortağı olmaya devam edeceksiniz. Filistinli çocukların kanları sizin de elinize bulaşmıştır. Bugün İsrail vahşetinde Birleşmiş Milletlerin de payı büyüktür. Hiçbir BM kararını uygulamayan İsrail’e BM tarafından hiçbir yaptırımda bulunulmamıştır. Birleşmiş Milletlerin insani yardım depolarını bile vuran gözü dönmüş İsrail’e BM ne yapabilmiştir? Bugün Gazze’de sadece Filistinliler değil insanlık da ölmektedir, İnsanlığın vicdanı da yok olmaktadır. Bu saldırıları gerçekleştiren İsrail’i bir kez daha kınıyor, dünya ülkelerine şunu hatırlatıyorum; Zulme rıza zulümdür.”
(İHA)