BIST 10.267
DOLAR 32,21
EURO 34,73
ALTIN 2.406,84
HABER /  DÜNYA

İsrail'den Mescid-i Aksa provokasyonu! 

İsrail güvenlik güçleri, Kudüs'te 50 yaş altı erkekler ve 40 yaş altındaki kadınların Mescid-i Aksa'ya girişini yasakladı.

Abone ol

Gazze'ye bomba yağdıran İsrail'in, provokasyonlarının da ardı arkası kesilmiyor. Güvenlik güçleri, Kudüs'te 50 yaş altı erkekler ve 40 yaş altındaki kadınların Mescid-i Aksa'ya girişini yasakladı.

Filistinlilerin yanısıra dünyanın farklı ülkelerinden Mescid-i Aksa'yı ziyarete gelen Müslümanlar da yasak kapsamında cami avlusuna alınmıyor.

FİLİSTİNLİLER TEPKİ GÖSTERİNCE GERGİNLİK ÇIKTI

İsrail askerleri, Mescid-i Aksa'ya gidenleri yaş sınırını gerekçe göstererek içeri almadı. Olaya tepki gösteren Filistinlilerle İsrail askerleri arasında gerginlik yaşandı.

Cuma namazı öncesi Kudüs'te, İsrail polisi yollarda geniş güvenlik önlemleri aldı.

Kudüs'ün tarihi Eski şehir bölgesi çevresinde barikatlar kuran İsrail polisi, kontrol noktalarında yaş sınırına uymayan ziyaretçileri geri gönderiyor. Ayrıca asker ve polisin yolları güvenlik amacıyla yer yer demir bariyerlerle kapattığı görülüyor.

RAMAZAN'DA BAŞLADI

Ramazan ayı başından beri İsrail yönetimi, Mescid-i Aksa girişindeki yaş yasağını üçüncü kez uyguluyor.

Yerel kaynaklar, Batı Şeria ile Kudüs arasında ve Kudüs'te de Mescid-i Aksa'ya giriş yasaklarının Cuma namazı sonrası düzenlenecek muhtemel protesto gösterilerini engellemek için uygulandığını belirtiyor.