BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,25
HABER /  GÜNCEL

İşte askere bombayı atan örgüt!

İstanbul güne terör saldırısıyla uyandı. Halkalı'da askeri personel taşıyan otobüste patlama meydana geldi.

Abone ol

Halkalı'da askeri personel taşıyan otobüsün geçişi sırasında uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu 4 asker şehit oldu, bir genç kız da hayatını kaybetti. İkisi ağır olmak üzere toplam 5 kişi de yaralandı.

Saldırıyı PKK'nın paravan örgütü olan TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) üstlendi.

Halkalı'da Atakent Kimsesizler Mezarlığı yakınlarında TEM otoyoluna çıkış sırasında askeri personel taşıyan üç servisin geçişi sırasında saat 07.15 sıralarında patlama meydana geldi. Üç otobüs arasında 100 metre olduğu göze çarptı.

Patlama sonucu üçüncü araçta hasar meydana geldi. Aracın özellikle orta ve arka kesiminin hasar gördüğü, ölü ve yaralıların buralarda oturan kişiler olduğu düşünülüyor.

BOMBAYI DÜDÜKLÜ TENCEREYE KOYMUŞLAR

Teröristlerin patlayıcı maddeyi düdüklü tencereye koyarak gizledikleri, otobüs geçerken de el telsizi kullanarak patlattıkları belirtildi.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ ANLATIYOR

Askeri personeli taşıyan otobüsün şoförü Neşat Yeni, AA muhabirinin soruları üzerine olayı şöyle anlattı:

''Saat 07.10 sıralarında ikinci viteste seyir halindeydim. Araçta birden patlama oldu. Yaralılara yardımcı oldum. 10 yaralı çıkardığımı hatırlıyorum. Otobüsün orta sıralarında oturan 17 yaşlarında genç bir kız vardı. Onun durumu ağırdı, sonradan öldüğünü öğrendim. Araçta 30-35 kişi vardı zaten. 6 aydır bu güzergahta çalışıyorum. Bu patlamanın ardından araç komutanı birkaç el ateş etti. Yardım çağrısında bulundu.''

MAVİ GÖMLEKLİ ŞÜPHELİ

Öte yandan, patlamada ağır hasar gören otobüsün araç komutanı olay yerinden kaçan mavi gömlekli bir kişi gördüğünü, havaya ateş açtığını, bu kişinin olayın faili mi yoksa korktuğu için kaçan bir vatandaş mı olduğunu anlayamadığını söylediği öğrenildi.

BAŞBUĞ YARALILARI ZİYARET ETTİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Halkalı semtinde askeri personel taşıyan otobüsün yakınında meydana gelen patlamada yaralananları ziyaret etti. Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, olayda yaralananlarla görüştü.

ÇOK ŞİDDETLİ PATLAMA

Görgü tanıkları patlamanın çok şiddetli olduğunu söylediler.  Otobüsün camları ile bagaj kapakları çevreye savruldu.  Bombanın uzaktan kumandalı ve parça tesirli olduğu belirtiliyor.

ÖLENLERDEN BİRİ GENÇ KIZ

Ölenlerin kimlikleri de belli oldu. Jandarma uzman çavuşlar Çağlar Bölükbaşı, Uğur Eker, Jandarma Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik ile 17 yaşındaki Buse Sarıyer adlı genç bir kız hayatını kaybetti. Buse'nin bir subayın kızı olduğu belirtiliyor..

Patlamada ağır yaralanan astsubay Duran Bayram da tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.
YARIN İZNE ÇIKACAKTI

Olayda hayatını kaybedenlerden Uğur Eker'in evli, 7 ve 14 yaşlarında 2 çocuk babası olduğu, bir yakının düğünü için yarın izne çıkacağı öğrenildi.

Saldırıyı üstlenen olmadı ancak terör örgütü PKK'nın saldırılarını şehirlere kaydıracağını açıklaması şüpheleri bu kanlı örgüt üzerine çevirdi.

BOMBA NASIL PATLATILDI?

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Halkalı semtinde askeri personel taşıyan otobüsün yakınında meydana gelen patlamada, ilk bilgilere göre parça tesirli ve uzaktan kumandalı bir bomba kullanıldığını bildirdi.

PARÇA TESİRLİ UZAKTAN KUMANDALI BOMBA

Olay yerinde incelemelerde bulunan Mutlu, patlamada 2'si askeri personel olmak üzere 3 kişinin şehit olduğunu, 2 kişinin ağır yaralandığını ve tedavilerinin sürdüğünü, 4 kişinin de hafif yaralandığını kaydetti.

Olayla ilgili olarak güvenlik güçlerinin çok yoğun bir şekilde çalışma yürüttüğünü ifade eden Mutlu, ''Aldığımız ilk bilgilere göre, parça tesirli ve uzaktan kumandalı bir düzenekle yol kenarına bırakılmış bir bombanın patlaması sonucunda eylem gerçekleştirildi'' dedi.

HÜSEYİN ÇAPKIN: İKİ OLAY BİRBİRİYLE BAĞLANTILI OLABİLİR

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Küçükçekmece'deki polis aracına yönelik saldırıyla bugün gerçekleştirilen saldırı arasında bağlantı olduğunu düşündüğünü söyledi. Çapkın sözlerine şöyle devam etti:

"Üzücü bir olayla karşı karşıyayız. Geçenlerde bir polis aracı şimdi de askeri bir servis. Terör hiçbir yere varamaz. Güvenlik kuvvetleri dimdik ayaktadır. Ben milletimize baş sağlığı diliyorum. İki saldırı birbiriyle bağlantılı olabilir."

 

BOMBALI SALDIRIYI TAK ÜSTLENDİ

Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) grubu bombalı saldırıyı üstlendiğini açıkladı. PKK ile yakın bağları olduğu bilinen TAK, yola döşenen bombaların sorumluluğunu üstlendiklerini ve sivilleri askeri hedeflerden uzak durmaları konusunda uyardıklarını belirtti.

İstanbul'u yasa boğan saldırı, terör uzmanlarınca 'uyuyan terör hücreleri'nin harekete geçmesi olarak nitelendirildi.