BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.442,53
HABER /  GÜNCEL

İşte Antalya'daki yangının nedeni

Antalya'daki orman yangını 120 hektar alanın yanmasının ardından bu sabah saatlerine kontrol altına alındı. Yangının piknikçiler yüzünden çıktığı belirtildi

Abone ol

Antalya'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı tatil bölgesi Adrasan'daki İnceboyun mevkisinde dün saat 14.30 sıralarında başlayan yangın kontrol altına alındı. Yangında 120 hektar alan tahrip oldu.

ZİRVEYE DOĞRU İLERLEDİ

Antalya'nın Kumluca İlçesi'ndeki tatil bölgesi Adrasan'daki İnceboyun Mevkii'nde kızılçam ağaçlarının bulunduğu alanda başlayan ve hızla büyüyen orman yangını bu sabah kontrol altına alındı. Sahilden uzaklaşarak zirveye doğru ilerleyen yangında ilk belirlemelere göre 120 hektar alan zarar gördü.

ORMAN GENEL MÜDÜRÜ BÖLGEYE GELDİ 

Yangının devam ettiği saatlerde Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Ankara 'dan bölgeye geldi. Üzmez, yangın yönetim aracında Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinden yangının durumu hakkında uydu fotoğrafları üzerinden bilgi aldıktan sonra yangının etkilediği yerleri gezerek yerinde inceleme yaptı. Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, Üzmez'e son durum hakkında bilgi verdi.

Milli park sınırları içerisinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle ormanlık alanlara, ardından da otellerin bulunduğu bölgeye sıçrayan yangında şu ana kadar yaklaşık 120 hektarlık alanın zarar gördüğünü açıklayan Türk, havanın kararması nedeniyle havadan müdahale edemediklerini, hava birliklerinin çekildiğini aktardı.

GECE HAVADAN MÜDAHALE EDİLEMEDİ

Yangına şu anda 25 arazöz, 13 su ikmal aracı, 250 işçi ve iş makineleriyle müdahale ettiklerini kaydeden Türk, "Gece dolayısıyla 7 helikopter ve 2 uçak çalışmalara katılamıyor. Zaman zaman rüzgarın etkisiyle alevler hayati tehlike verecek nitelikte olabiliyor. Ekiplerimiz etkili müdahale yapamıyor. Ancak iş makineleriyle müdahale ediliyor" dedi.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR 

Dün öğle saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden orman yangını, ekiplerin etkili müdahalesi sonucu sabaha karşı kontrol altına alınabildi.

Sabah erken saatlerden itibaren havalanan 5 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı da yangın bölgesinde soğutma çalışmalarına katıldılar. Yaklaşık 120 hektarlık alanda etkili olduğu bildirilen yangın bölgesinde, ekiplerin karadan soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

PİKNİK ATEŞİNDEN ÇIKTI

Bu yangının sel, deprem gibi büyük bir afet olduğunu belirten Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ise şunları söyledi:

"Malumunuz bugün saat 13.30 itibari ile piknik sahası olarak tarif ettiğimiz yerde yine tahminen piknikçiler tarafından çıkarıldığını düşündüğümüz bir yangın ormana sirayet etti. Yukarıda piknik yapılan düzlük bir alan var. İlk çıkış noktası da orası olduğu için piknikçilerden kaynaklandığını tahmin ediyoruz.

13.30'dan bu yana her ne kadar biz burada olmasak da yangını idare ediyoruz. İhbar alınır alınmaz 6 helikopter ve 2 uçakla yangına müdahale ettik. Saatte yaklaşık 50 kilometre hızla esen rüzgar işimizi zorlaştırdı. Hava araçlarının da çalışması direkt rüzgarla ilgili. Ayrıca karada 2 tane dozerimiz hemen işe başladı. Arkasından 25 arazöz, 10 tane su ikmal, 10 tane ilk müdahale aracı olmak üzere 40'a yakın da yangın iş aracımız çalışmaya başladı. Yangını kontrol altına alırken, aniden yön değiştirdi."