BIST 10.054
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.402,53
HABER /  GÜNCEL

Bakan Eker’den Cumhurbaşkanı tanımı

Diyarbakır’da katıldığı iftar programında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Biz milletin değerleriyle beslenmiş, saygıl...

Abone ol

Diyarbakır’da katıldığı iftar programında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Biz milletin değerleriyle beslenmiş, saygılı, 76 milyon insanın tamamının birliği, beraberliği, kardeşliği için hayata geçirecek projelerin mimarı siyasi bir şahsiyetin Cumhurbaşkanı adayı olmasını arzu ediyoruz” dedi.
Ramazan ayının ilk gününü memleketi Diyarbakır’da geçiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç, ilçe kaymaklamaları, kamu kurum amirleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı iftar programında konuşan Bakan Eker, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. TBMM’de gündeme gelen çözüm sürecine ilişkin yeni paketle ilgili açıklamada bulunan Bakan Eker, bu paketin Ramazan ayı içerisinde yasallaşacağını söyledi. Bakan Eker, “Bu kutlu Ramazan ayı içerisinde Meclis tatile girmeden yasallaşacak. Hepimiz bu yasanın hayata geçmesi için çaba sarf ediyoruz. Hepimizin gündeminde bu konu var. Sizlerle bir araya geldiğimizde her zaman söylediğimiz gibi bu şehrin bütün sorunlarının anası bir sorundur. Biz bu şehrin temel sorununu çözdüğümüz anda, bu şehir tekrar tarihteki görkemli medeniyet kurma kabiliyetine geri gelir. Bu toprakların içerisinde bu kabiliyet var. Bu şehrin tarihinde barış var. Bu şehrin Müslüman evlatları kendi dinlerinin anlamının barış olduğunu biliyor. Bunu hayata geçirmesinin iradesini de bugün ortaya koyuyor” dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Bakan Eker, şunları söyledi:
“Türkiye’nin gündeminde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Biz milletin değerleriyle beslenmiş, saygılı, 76 milyon insanın tamamının birliği, beraberliği, kardeşliği için hayata geçirecek projelerin mimarı siyasi bir şahsiyetin Cumhurbaşkanı adayı olmasını arzu ediyoruz. Bizim için mesele bu. Türkiye’deki siyasi şahsiyetler, Türkiye’ye Cumhurbaşkanı olabilmeli. Çünkü milleti en iyi tanıyan, en iyi bilen milletin bağrından çıkanlardır. Bugün milletimiz bu hükmünü 10 Ağustos günü ortaya koyacaktır. Bu Ramazan ayının kutlu ayı bereketiyle milletimizle bir araya gelip, bunları anlatacağız.”
(İHA)