BIST 9.872
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.458,21
HABER /  DÜNYA

İSTANBUL’DA SON KEZ YAPILACAK

TEB-BNP Paribas WTA Championships tenis turnuvası, bu yıl İstanbul’da son kez yapılacak. <br/>22-27 Ekim’de İstanbul’da son kez düzenlenecek...

Abone ol

TEB-BNP Paribas WTA Championships tenis turnuvası, bu yıl İstanbul’da son kez yapılacak.
22-27 Ekim’de İstanbul’da son kez düzenlenecek 2013 TEB BNP Paribas WTA Championships Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası toplantısı yapıldı. Toplantıya, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, WTA Başkanı ve Üst Yöneticisi Stacey Allaster, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural, Türk Ekonomi Bankası Genel Müdürü Varol Civil ile tenisçi Dominika Cibulkova katıldı.
Federasyon olarak WTA Championships’te mücadele edecek sporcular yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Tural, “Dünyanın teklerde en iyi sekiz kadın tenisçisinin, çiftlerde en iyi 4 takımının mücadele ettiği turnuvayı, 2011 ve 2012’de başarılı bir şekilde düzenledik. Bu yıl da aynı başarıyı tekrarlamak istiyoruz” dedi.
WTA Championships’te İstanbul’da yapılan ilk iki turnuvanın oldukça başarılı geçtiğini ve tüm kesimlerin memnun kaldığını belirten Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, “Türkiye’nin son 10 yılda başarılı organizasyonlar gerçekleştirdi. İnşallah 2020’ye adaylığımızın düzenleyiciliğe döneceği günler çok yakında” ifadelerini kullandı.
Türk Ekonomi Bankası Genel Müdürü Varol Civil ise Türkiye’de son yıllarda tenisin ilgi kazandığını, kendilerinin de bu spora odaklandığını söyledi.
WTA Başkanı ve Üst Yöneticisi Stacey Allaster, İstanbul’da gerçekleştirilen ilk iki turnuvanın beklentileri aştığını vurgulayarak, "İlk iki turnuva çok müthişti. Bütün beklentilerimizi aştı. Böyle olacağını hayal bile edemizdik” dedi.
Basın mensuplarının İstanbul’un 2020 olimpiyat adaylığı ile ilgili soruya ise Allester, “İnanıyorum ki İstanbul çok müthiş bir şehir olacak. Tesisler, spora olan ilgi ve istikrarlı hükümet var. En önemlisi spora coşkunuzu gördük. İstanbul çok güzel bir ev sahipliği yapacak” diye cevap verdi.
Tenisçi Dominika Cibulkova ise Championships’te mücadele etmenin her sporcunun hayalinde olduğunu söyledi.
(İHA)