BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,95
ALTIN 2.447,53
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da polise silahlı saldırı

istanbul Etiler merkezinde görevli polis memuru, ekip aracıyla Gaziosmanpaşa'ya evrak bırakmaya giderken saldırıya uğradı.

Abone ol

İstanbul Gaziosmanpaşa'da düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan bir polis kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Biri kadın 2 kişi olduğu öne sürülen saldırganlar polis memurunu silahla yaraladıktan sonra kaçtı.

Gaziosmanpaşa’da düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memurunun Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Zekeriya Yurdakul (30) olduğu öğrenilirken, olayın gerçekleştiği bölgede çalışmalarını sürdüren polis, 4 adet uzun namlulu silah mermisi, 2 adet de tabanca mermisi kovanı buldu. Olay sonrası polis telsizinden saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen biri kadın 2 kişinin eşkali duyurulurken, bölgeye özel harekat polisleri ile birlikte polis helikopteri sevk edildi. Polis helikopteri, saldırganların tahmini kaçış güzergahları üzerinde uçuş yaptı.

YEMEK YERKEN ATEŞ ETTİ

Olayın görgü şahidi İrfan Yıldırım ise, “Biz silah sesini duyunca geldik. Görevli memur u.20120616154631.jpgkardeşimiz burada öğle yemeğini yerken biz ateş sesine geldik. Biraz orta boylu, alnı açık, kısa sakallı, siyah tişörtlü bir kişi yakın mesafeden yemek yerken ateş etti. Sonra kaçarken bir daha ateş etti. Yaralı polis bir özel hastaneye kaldırıldı” dedi.

POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Saldırıda yaralanan polis memuru, olay yerinin yakınındaki özel hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

TEŞKİLATIMIZIN BAŞI SAĞOLSUN

ekran-resmi-2012-06-16,-4.35.23-pm.jpgİstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Gaziosmanpaşa'da polise yönelik düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili olarak, "Arkadaşlar çalışmalarını sürdürüyor. Teşkilatımızın başı sağolsun" dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Gaziosmanpaşa'da polise düzenlenen silahlı saldırı sonrası olay yerinde incelemelerde bulundu.

Basın mensuplarını sorularına kısa yanıtlar veren Çapkın, "Arkadaşlarımız çalışıyorlar. Üzücü bir olay tabii. Teşkilatımızın başı soğolsun. Çalışıyoruz henüz bir şey söylemek için erken" dedi.

BAĞLANTILI OLABİLİR

Polis, saldırının dün akşam Avcılar'da gerçekleşen ve bir polisin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyla bağlantılı olabileceğini belirtti. Polisin yaptığı inceleme devam ediyor.

ekran-resmi-2012-06-16,-2.38.40-pm.jpg

ŞEHİT POLİS ADLİ TIP KURUMU'NA GÖTÜRÜLDÜ

Saldırıcı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Zekeriya Yurdakul’un (30) cenazesi, geniş güvenlik önlemleri altında hastaneden alınarak Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Şehit olan genç polis memurunun yakınları ve arkadaşları gözyaşı dökerken, cenaze Adli Tıp Kurumu’na ambulans ve polis eskortu eşliğinde götürüldü.

 İNCELEMELER TAMAMLANDI

Öte yandan, olay yeri inceleme ekipleri saldırının gerçekleştiği yerde çalışmalarını tamamladı. Büyük bir titizlikle olayın gerçekleştiği sokağı didik didik arayan ve delil toplayan polisin incelemelerini tamamlamasının ardından olay yeri yıkandı.

ŞEHİT POLİSİN EVİNDE YAS

Uğradığı silahlı saldırı sonucu kaldırıldığı hastanede şehit olduğu haberini alan polis memuru Zekeriya Yurdakul'un komşuları ve meslektaşları Sarıyer Pınar Mahallesi'ndeki evinin önünde toplandı.

Komşuları şehit polisin evinin girişine Türk bayrağı astı. Biri 4 yaşında diğer ise 6 aylık iki kız çocuk babası olan Zekeriya Yurdakul'un şehit edilmesinin haberi üzerine meslektaşları evinin önüne toplandı. Sarıyer Pınar Mahallesi Çamlıbel Caddesi üzerinde bulunan Osman Kabil Camii'nin lojmanında oturan şehit polisin eşinin de aynı camide kuran kursu öğretmeni olduğu öğrenildi.

KENDİSİ İLAHİYATÇIYDI

Osman Kabil Camii müezzini Niyazi Çalışkan, "2-3 senedir burada oturuyodu kardeşimiz. Kendisi hem ilahiyatçıydı. Gerçekten bir dostu kaybettim. Çok iyi bir insandı, Allah rahmet eylesin. Yeni baba oldu. 6 aylık çocuğu var. 6 yıllık polisti galiba 3 senedir burada birlikteyiz. Sessiz sakin. Demek ki bu mübarek gecede iyi insanlara şehit olmak nasip olur" diye konuştu.