BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,75
ALTIN 2.435,77
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da bombalı eylemler için kritik uyarı!

İstanbul'da çeşitli ilçelerde bulunan bombaların barış sürecini de hedef aldığını belirten Akil İnsanlar, "Amaçları Cizre'deki provokasyonu İstanbul'a taşımak" dedi.

Abone ol

Diyarbakır, Hakkari ve Cizre’de meydana gelen olayların ardından İstanbul’da bazı noktalara bomba konuldu. Star'da yer alan habere göre, Akil İnsanlar Heyeti üyeleri ve Kürt entelektüeller olayların provokatif olduğuna dikkat çekerek, İstanbul’daki bombalı eylemleri Barış sürecini hedef alan Kobani, Diyarbakır, Hakkari ve Cizre’deki olayların devamı olarak görmek gerektiğini söyledi.

Yazar Muhsin Kızılkaya, “Gerçekten bombaları PKK’nin gençlik yapılanması koyduysa ortada ateşkes olup olmadığını da sorgulamak gerekir. Bunlar provakatif eylemlerdir ve PKK’ya aittir. PKK’nın kendi gençlik yapılanmasına hakim olması, içlerindeki bu yapıyı temizlemesi gerekir. İstanbul’daki bombaları Hakkari ve Cizre’de yaşananların bir devamı olarak görmek lazım” dedi.

Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, Türkiye toplumunun barış sürecinden bezdirilmek istendiğine dikkat çekti. Kurt, “İmralı ve Hatip Dicle, bu süreçte büyük çaba harcamasına rağmen sürekli provokasyonlara malzeme üretiliyor. Açıkçası Öcalan’ı İmralı’ya gömmeye çalışıyorlar. Sokaklara konuşan bu bombalar aslında PKK içindeki bu gurupların arasındaki çatışmanın birer sonucudur” dedi.

CİZRE'DE BİR OYUN OYNANIYOR

Kürt entelektüel Ümit Fırat ise, şunları söyledi: “Pek çok ülkede var buna benzer odaklar. En son Fransa’da ki terör olaylarına şahit olduk . Aslında konulan bombaları PKK üstlenmek zorunda kalıyor biraz. Kendi içlerinden birileri bombaları koyuyor, mecbur kalıyor üstlenmeye, farklı bir kanadı olsa bile neticede kendi adamları. Cizre hem tarihsel hem de konum olarak çok iyi seçilmiş bir pilot bölge. Provokasyon deyip geçmemek lazım. Hakkari’de Diyarbakır’da tutturamadıklarını Cizre’de gerçekleştiriyorlar.”