BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.439,92
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da bayram tatili kabus oldu! Yollar kilit!

Her bayram öncesi olduğu gibi bu bayram arefesinde de İstanbul’dan beklenen araç trafiği yoğunluğu kenti felç ederken yetkililer bir dizi önlemler aldı.

Abone ol

İstanbulluların trafik çilesi bayramdan önce başladı. Dün sabah saatlerinde başlayan yoğunluk, öğle saatlerinde trafiği durma noktasına kadar getirdi. Feribot iskelelerinde araç kuyrukları bekleme alanlarının dışına taşarken, İzmit’ten transit geçecek olan araç sürücülerinin TEM’i kullanmaları ve İzmit’in içine girmemelerini istendi. Yetkililer, Yalova yönüne gidecek sürücülerin de yine İzmit’in içine girmemeleri, TEM’in Doğu turnikelerinden çıkış yaparak direkt Gölcük yoluna geçmeleri öneriyor.

İstanbul'da saat 18.00 itibarıyla Bahçeşehir’den yola çıkan sürücüler, TEM Otoyolu üzerinden Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne tam 2 saat 57 dakikada ulaşabiliyor. Sürücüler, 9 kilometrelik Tekstilkent-Hasdal arasını ise 81 dakikada kat ediyor.

"BU SAATTEN SONRA KARŞIYA GEÇİLMEZ!" 

İstanbul'da sürücüler, 33 kilometrelik Bahçeşehir-FSM Köprüsü arasındaki mesafeyi 3 saatte kat edebilirken, İBB Trafik Radyo Yayın ve İdari Koordinatörü Murat Kazanasmaz attığı tweetle durumu özetledi: Anadolu yakasına nereden geçerim diye sorulmaz. Çünkü bu saatten sonra karşıya geçilmez.

1 KAZA, 1 TIR ARIZASI

TEM otoyolunda hem Edirne hem de Ankara istikametinde yaşanan yoğunluğun 2 nedeni vardı. Gaziosmanpaşa Metris mevkinde aynı istikamete seyreden iki otomobilin çarpışması nedeniyle meydana gelen yaralamalı trafik kazası Edirne istikametindeki trafiği kilitledi. Ankara istikametinde trafiği felç eden ise bir TIR'ın arızalanması oldu.

TIR VE KAZAYA KARIŞAN ARAÇLAR KALDIRILDI AMA YOĞUNLUK SÜRÜYOR

Trafik ekiplerinin kazaya karışan araçları yoldan kaldırmasının ardından Edirne istikametinde trafiğin normalleştiği görüldü. Ancak TIR arızası nedeniyle Ankara istikametinde yaşanan yoğunluk, bayram nedeniyle güzergahı kullanan araçların trafiğe çıkışının sürmesi nedeniyle devam ediyor.

SAATLER İLERLEDİKÇE YOĞUNLUK ARTTI

Öğle saatlerinden itibaren TEM ve D-100 karayolunun Kocaeli geçişinde trafik yoğunluğu iyice artarken, Eskisisar’daki İDO’nun 18 feribot çalıştırdığı iskele meydana saat 17.00 itibarıyla tamamen doldu. Araç kuyrukları bekleme alanının dışına taşmaya başladı.

TEM yolunda saat 17.00 itibarıyla yoğunluğa rağmen trafik normal akışını sürdürürken, D-100 karayolunun Gebze- İzmit arasında alışılmışın dışında bir yoğunluk başladı. D-100’ün Dilovası geçişinde trafik adım adım ilerlemeye başladı. Zaman zaman duran trafikte sürücüler zor anlar yaşadı.

D-100’ün İzmit geçişi Kandıra Sapağı’nda üstgeçiş inşaatı nedeniyle yolun daralma da trafiğin kilitlenmesinde etken oldu.

Trafik yetkilileri, İzmit’ten transit geçecek olan araç sürücülerinin TEM’i kullanmaları ve İzmit’in içine girmemelerini istedi. Yetkililer, Yalova yönüne gidecek sürücülerin de yine İzmit’in içine girmemeleri, TEM’in Doğu turnikelerinden çıkış yaparak direkt Gölcük yoluna geçmeleri önerdi.

33 KİLOMETRE 3 SAATTE GİDİLEBİLİYOR

Öğleden sonra başlayan ve akşam saatlerinde yoğunlaşan bayram trafiği İstanbul’da yolları felç etti. Bahçeşehir’den yola çıkan sürücüler, TEM Otoyolu üzerinden Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne tam 2 saat 57 dakikada ulaşabiliyor. Sürücüler, 9 kilometrelik Tekstilkent-Hasdal arasını ise 81 dakikada kat ediyor.

Bayram tatili için yola çıkan İstanbullular dün akşamdan itibaren trafiği kilitledi. Saat 16.00’dan sonra TEM Otoyolu’nun Ankara yönünde trafik durma noktasına geldi. Sürücüler adım adım ilerleyebildi.

Trafik ölçüm istasyonlarından derlenen bilgiye göre, saat 18.00 itibariyle, sürücüler 33 kilometrelik Bahçeşehir-FSM Köprüsü arasındaki mesafeyi 3 saatte kat edebildi.

En yoğun bölge ise Tekstilkent-Hasdal arası oldu. Sürücüler 9 kilometrelik bu mesafeyi tam 81 dakikada alabildiler.

5 KİLOMETREDE BİR TRAFİK EKİBİ

TEM ve D-100 Karayolu’nda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bugünden itibaren 5 kilometrede bir trafik ekibi bulundurulmaya başlandı. Trafik yetkilileri, TEM Otoyolunda asıl yoğunluğun bugün öğlenden sonra veya akşam saatlerinde beklendiğini belirtirken, sürücülerin trafik kurallarına uymalarını, özellikle TEM otoyolunda emniyet şeridini kapatmamaları gerektiğini hatırlattı.

İzmit’ten transit geçecek sürücülerin kent içine girmemelerini de isteyen trafik yetkilileri, D-100’ün kent içi geçişinde viyadük çalışması nedeniyle yolun daraldığını ve trafiğin alternatif yollara verildiğini de hatırlatarak, zorunlu olmadıkta bu yola girilmemesini istedi. Feribot kuyruğu beklemeyip İzmit körfezi’ni dolaşmayı tercih edecek olan sürücülerin de yine D-100 kent içi geçişini kullanmamaları, TEM’in ’Kandıra turnikeleri’ olarak da bilinen Doğu turnikelerinden girip Gölcük-Yalova yoluna geçmeleri istendi.

ÖĞLEDEN SONRA YOĞUNLUK YENİDEN ARTTI

Bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler bugün 14.00’den itibaren trafiği yineden hareketlendirdi. Çamlıca gişelerinden itibaren İzmit’e doğru TEM Otoyolunda yoğun bir araç trafiği gözlenirken, Gebze Eskihisar’daki İDO’nun Feribot iskelesinde de doldur- boşalt sistemi ile bekleme yapılmaksızın araç taşımacılığı yapılmasına rağmen, iskele meydana dolmaya başladı.

İSKELELER DOLDU, D-100 KİLİTLENDİ

Saatler ilerledikçe TEM ve D-100 karayolunun Kocaeli geçişinde trafik yoğunluğu iyice artarken, Eskisisar’daki İDO’nun 18 feribot çalıştırdığı iskele meydana saat 17.00 itibarıyla tamamen doldu. Araç kuyrukları bekleme alanının dışına taşmaya başladı.

TEM yolunda saat 17.00 itibarıyla yoğunluğa rağmen trafik normal akışını sürdürürken, D-100 karayolunun Gebze- İzmit arasında alışılmışın dışında bir yoğunluk başladı. D-100’ün Dilovası geçişinde trafik adım adım ilerlemeye başladı. Zaman zaman duran trafikte sürücüler zor anlar yaşadı.
D-100’ün İzmit geçişi Kandıra Sapağı’nda üstgeçiş inşaatı nedeniyle yolun daralma da trafiğin kilitlenmesinde etken oldu. Trafik yetkilileri, İzmit’ten transit geçecek olan araç sürücülerinin TEM’i kullanmaları ve İzmit’in içine girmemelerini istedi. Yetkililer, Yalova yönüne gidecek sürücülerin de yine İzmit’in içine girmemeleri, TEM’in Doğu turnikelerinden çıkış yaparak direkt Gölcük yoluna geçmeleri önerdi.

BU SAATTE SONRA KARŞIYA GEÇİLMEZ

İstanbul'da yaşanan trafik yoğunluğunu Murat Kazanasmaz 17:23'te attığı tweetle adete özetledi. Kazanasmaz "Anadolu yakasına nereden geçerim diye sorulmaz. Çünkü bu saatten sonra karşıya geçilmez. Hatta geçilmemeli. Mahmutbey Ataşehir FSM üzerinden 217 dakika. Havalimanı Çamlıca BK üzerinden 180 dakika.Arabalı vapur kuyruğu çok ve Bomonti tüneli duruyor" diye yazdı.

BAYRAMDA YAĞMUR YOK

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ramazan Bayramı süresince ülke genelinde yağış beklenmediğini, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında, Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde ise üzerinde seyredeceğini bildirdi.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, arife günü Türkiye'nin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı çok bulutlu olacağını, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ise kısa süreli mevzi sağanakların görülebileceğini, diğer bölgelerin ise açık ve az bulutlu geçeceğini belirtti.

İŞTE BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Bayramın 1. ve 2. günü ülkenin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Ağrı, Van ve Bitlis çevrelerinde hafif sağanak geçişlerinin görülebileceğini vurgulayan Eroğlu, diğer bölgelerde ise havanın açık ve az bulutlu olacağını ifade etti.
Eroğlu, bayramın 3. gününde ise ülke genelinde yağış beklenmediğini, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunun parçalı ve çok bulutlu, diğer bölgelerin ise açık ve az bulutlu olacağına değinerek, şu bilgileri verdi:

"Ramazan Bayramı boyunca yurdumuzun büyük bir kısmında hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının Ankara, İstanbul, Bursa, Konya ve Kayseri'de 30 ila 32, İzmir ve Manisa'da 34 ila 36, Zonguldak, Samsun ve Trabzon'da 25 ila 27, Erzurum ve Van'da 27 ila 29, Adana, Antalya, Aydın ve Muğla'da 37 ila 40, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 39 ila 41 derece olacağı tahmin ediliyor."

Vatandaşların Ramazan Bayramını da kutlayan Eroğlu, "Bu vesileyle bütün vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını en samimi duygularımla tebrik eder, bütün insanlığa mutluluk getirmesi temennisi ile selam ve sevgilerimi sunarım" ifadesini kullandı.

30426675.jpg 

BAYRAM ÖNCESİ OTOBÜSLERE DENETİM

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, bayram tatili öncesi şehirlerarası yolcu otobüslerine yönelik trafik denetimlerine başladı. Havadan helikopter destekli denetimlerde ekipler, muayenesi olmayan, sol şerit ve emniyet şeridi ihlali yapan otobüs sürücülerine idari para cezası kesti.