BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,85
ALTIN 2.420,99
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İstanbul'a ilk kez geldi, valiyi ziyaret etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bakanlık görevine geldikten sonra İstanbul'a ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi. İslam Vali Mutlu'yu ziyaret etti.

Abone ol

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın yaptığı son kabine revizyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Fatma Şahin'in yerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na getirilen Ayşenur İslam, bakan sıfatıyla İstanbul'a ilk ziyaretini gerçekleştirdi.

Bakan İslam, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu makamında ziyaret etti. Vali Mutlu Bakan İslam'ı valilik giriş kapısında karşılayarak makama kadar eşlik etti.

Bakan olarak ilk defa İstanbul Valiliği'ne gelen Bakan Ayşenur İslam, valilik anı defterini imzalayarak makama geçti. Bakan İslam'a çok sayıda bakanlık bürokratı da eşlik etti.

Ziyaretinden dolayı Bakan İslam'a teşekkür eden Vali Mutlu, “Çok önemli bir bakanlığı yürütüyorsunuz. Size bu yeni görevinizde başarılar dilerim. Ziyaretiniz bize güç verdi. İstanbul, hizmetlerinizin en yoğun olduğu şehirlerden bir tanesidir. İstanbul 15 milyona yaklaşan nüfusu ile sosyal devlet politikalarında en öne çıkan şehirlerimizden biridir. Göçten kaynaklanan bir takım sorunlar var ancak bakanlığımızın gayretleri ile bu konuda en iyi şekilde hizmet veriliyor'' dedi.

Bakan Ayşenur İslam ise, “İstanbul bir kültür merkezi olmasının yanında bir manevi merkezdir. Dünyanın en büyük ve en güzel şehirlerinden biridir. Burada yaptığımız hizmetlerin elbette ayrı bir önemi var. Bugün İstanbul'a ilk resmi ziyaretimi yaptım. Kendi kurumlarımızı ziyaret ettik. Bugün sizlerle yapabileceğimiz işlere birlikte bakacağız. İstanbul'da iyi yapılandık. Hizmetlerimiz iyi bir seviyeye ulaştı. Fakat iyinin iyisi vardır. Bizim bakanlık şiarımızda yaptığımızla yetinmemek ve daha fazlasını yapmak var” diye konuştu.