BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.438,01
HABER /  GÜNCEL

İstanbul hava durumu bitti derken yeniden

İSTANBUL hava durumu saatlik tahmin az önce meteoroloji açıkladı. İstanbul'da dün etksini arttıran kar yağışı bugünden itibaren etkisini kaybediyor. Yarın karla karışık yağmur görülecek sıcaklık artıyor.

Abone ol

İSTANBUL hava durumu son tahmin meteoroloji açıkladı. İstanbul'u 4 gündür yoğun bir şekilde etkisi altına alan kar yağışına mola. İstanbul'da bugünden itibaren kar yağışı etksini azaltıyor. Yarın yani 12 Ocak Perşembe günü İstanbul'da karla karışık yağmur görülecek. Haftasonuna doğru ise sıcaklık değerleri artacak.

İstanbul hava durumu normale dönerken meteorolojiden son uyarı Trakya'ya geldi. Trakya'da kar yağışı öğleden sonra yeniden etkili olacak. Edirne, Tekirdağ ve Kırklaeli'de kar yağışı tekrar başlayacak.

İSTANBUL HAVA DURUMU KAR YAĞIŞI BİTTİ Mİ?

İstanbul'da yaklaşık 5 gündür devam eden soğuk hava ve kar yağışının sona erdiği, sıcaklıkların artmaya başladığı belirtildi. Meteorolojinin tahminine göre bugün gün içinde sıcaklık 5 dereceye kadar yükselecek.

İstanbul'da cuma günü yağışların yerini "kış güneşi"ne bırakması bekleniyor. Buna göre, cuma günü havanın güneşli, sıcaklığın en düşük 3, en yüksek 6, cumartesi güneşli, en düşük 4 en yüksek 8 derece olması öngörülüyor.

TRAKYA'YA YENİ KAR UYARISI!

Bugün öğleden sonra Trakya'da yeniden başlayacak olan kar yağışlarının, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Yerde mevcut olan kar üzerine yeni ve taze kar olarak 20 cm. ve üzerinde yeni kar beklenmektedir. Kar yağışının etkisini yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği beklenmektedir. Vatandaşların ve ilgililerin başta çatılarda biriken kar ve buz yükü olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ DARALTIYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri Manisa, Uşak ve Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı Ege ve Akdeniz kıyıları ile Çanakkale ve Manisa çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Çanakkale çevrelerinde kuvvetli yağmur, Trakya kesiminde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞ KUZEY'DE ARTIYOR

Kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.  Genellikle güney yönlerden, güneybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI: Yağışların; Çanakkale çevrelerinde kuvvetli yağmur, Trakya kesiminde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, görüş mesafesinde azalma, tipi şeklinde kar yağışı, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.