BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.241,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar Türkiye Almanya fon başvuruları başladı

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle İstanbul Film Festivali - Köprüde Buluşmalar, Medienboard Berlin-Brandenburg ve Hamburg Schleswig-Holstein Film Fonu işbirliğinde oluşturulan Almanya-Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu’na başvurular başladı.

Abone ol

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle İstanbul Film Festivali - Köprüde Buluşmalar, Medienboard Berlin-Brandenburg ve Hamburg Schleswig-Holstein Film Fonu işbirliğinde oluşturulan Almanya-Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu’na başvurular başladı. Son başvuru tarihi 29 Ağustos Çarşamba.

BU YIL 8.KEZ GELİŞTİRME SAHASINDA; TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle İstanbul Film Festivali - Köprüde Buluşmalar, Medienboard Berlin-Brandenburg ve Hamburg Schleswig-Holstein Film Fonu işbirliğinde oluşturulan ve iki ülke arasındaki ortak yapımlar için teşvik sunmayı amaçlayan Almanya-Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu’na başvurular başladı. Bu yıl 8. kez geliştirme aşamasındaki projelere destek verecek olan fonun son başvuru tarihi 29 Ağustos Çarşamba.

Bugüne kadar proje geliştirme desteği alan 18 film arasında dünya prömiyerini Cannes Film Festivali Eleştirmenler Haftası’nda yapan Albüm (Mehmetcan Mertoğlu), Berlinale Panorama’da yapan Ansızın (Aslı Özge), Berlinale Forum’da yapan Nefesim Kesilene Kadar (Emine Emel Balcı) ve Berlinale Generation’da yapan Mavi Bisiklet (Ümit Köreken) ile Sesime Gel (Hüseyin Karabey) ve dünya prömiyerini Karlovy Vary Film Festivali Ana Yarışma’da yapan Babamın Kanatları (Kıvanç Sezer) bulunuyor. Ayrıca Ömür Atay’ın yönetmenliğini üstlendiği Kardeşler filmi de dünya prömiyerini bu yıl Karlovy Vary Film Festivali Ana Yarışma’da yapacak.

SON BAŞVURU TARİHİ 29 AĞUSTOS; Çekimine henüz başlanmamış tüm uzun metraj Almanya-Türkiye ortak yapımları 29 Ağustos Çarşamba gününe kadar fon başvurusu yapabilir. Başvuruların  her üç kuruma basılı kopya ve e-mail ile eş zamanlı yapılması gerekmektedir.

Desteklenecek projeler Ekim ayında Hamburg Film Festivali sırasında açıklanacaktır. Başvuru formu ve yönetmelik İKSV sitesinde.