BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.451,59
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Dolmabahçe'de ne oldu patlama ve silah sesi duyuldu

İSTANBUL Dolmabahçe Sarayı'ndaki nöbet kulübesine silahlı saldırı düzenlendi. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Silahlı saldırı düzenleyen 2 kişi yakalandı.

Abone ol

İSTANBUL Dolmabahçe Sarayı'ndaki nöbet kulübesine silahlı saldırı düzenlendi. Son dakika haberlerine göre, polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Dolmabahçe Sarayı'nın önünde saat 14.40 sularında 2 saldırgan önce nöbet kulübesine doğru el bombası attı ancak bu bomba patlamadı. Bunun üzerine saldırganlar polis kulübesine silahla ateş açtı. Nöbet kulübesinde bulunan polisler açılan ateşe karşılık verdi. Yaşanan kısa süreli çatışmanın ardından 2 şüpheli Gümüşsuyu Caddesi istikametine kaçmaya başladı.

i̇stanbul-dolmabahçede-ne-oldu-patlama-ve-silah-sesi-duyuldu.jpg

SALGIRGANLAR YAKALANDI

Alman Konsolosluğu yakınlarında önlem alan motosikletli yunus timleri ve ilçe polis ekipleri kaçan saldırganları yakaladı. Polis ekipleri yapığı incelemede şüphelilerin üzerinden 1 tabanca, 1 otomatik tüfek, 2 el bombası ve 2 kutu mermi ile boş şarjörler ele geçirildi. Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildiği öğrenildi.

SALDIRGANLAR DAHA ÖNCE AK PARTİ İL BİNASINA SALDIRMIŞ

Otomatik silahlı 2 kişi olaydan sonra Almanya Başkonsolosluğu yakınında yakalandı.

İstanbul Valiliği, Dolmabahçe'deki silahlı saldırı hakkında açıklama yaptı.  Açıklamada, "Yapılan ön incelemede yakalanan şahısların aynı zamanda 8 Ağustos 2015 tarihinde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü mensupları olduğu anlaşılmıştır" denildi.

i̇stanbul-dolmabahçede-ne-oldu-patlama-ve-silah-sesi-duyuldu.20150819163937.jpg

DOLMABAHÇE'DEKİ SALDIRI ANI

"TURİSTLER KAÇIŞIYORDU"

Olayın gerçekleştiği anda Kabataş İskelesi'nde bulunan gazeteci Ahmet Şık şunları söyledi:

"Kabataş iskelesinin o taraftaydım. Çok şiddetli bir patlama sesi duydum önce. sanki büyük bir kamyon kasası devrilmiş gibi tok bir ses çıktı. Arkasından silah sesleri duydum. Sonda Dolmabahçe Sarayı'nın o tarafa gittim. İçerideki ziyaretçiler turistler kaçışıyordu. Her tarafı polis kapattı. Dolmabahçe'den Beşiktaş'a giden yol kapatılmış durumda."