BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İsrail de Türkiye'yi hedefe oturttu!

Bulgaristan'da İsrailli turistleri taşıyan otobüse yerleştirilen bomba patladı. İsrail, 7 kişinin öldüğü, 20 kişinin de yaralandığı saldırıyla ilgili İran'ı suçladı.

Abone ol

Bulgaristan’da tatil yapan İsrailli turistlere yönelik kanlı terörist saldırının şok yarattığı İsrail’in Terörle Mücadele Bürosu eski Başkanı emekli General Nitzan Nuriel, “bombacının Bulgaristan’a Türkiye’den geçmiş olabileceğini" iddia etti.

İSRAİL'DE TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI!

Jerusalem Post gazetesince yansıtılan değerlendirmelerinde Nitzan Nuriel, Hizbullah’ın Bulgaristan’da varlık gösterdiğini ve orada daha önce engellenen saldırı girişimleri olduğunu belirterek “Yerli Müslüman nüfustan yardım almış olabilirler yada da Bulgaristan’a Türkiye’den geçmiş olabilirler. Oldukça kolaydır” şeklinde konuştu.
 
Tanıkların bir intihar saldırısı olduğunu söylemesinin, Hizbullah’ın şimdiye kadar İsrail’e karşı başarılı bir saldırıyı gerçekleşmemekten duyduğu hayal kırıklığının bir işareti olabileceğini iddia eden Nuriel, Hizbullah’ın geçmişte Hindistan, Gürcistan, Tayland, Azerbaycan, Türkiye, Kıbrıs ve Yunanistan’da başarısız saldırı girişimlerinde bulunduğunu öne sürdü.

Olay sonrası Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada patlamaya otobüse yerleştirilen bir bombanın neden olduğu bildirildi.

Saldırıdan İran'ı sorumlu tutan İsrail Devlet Başkanı Netanyahu "Elimizde saldırının arkasında İran olabileceğine dair işaretler var" dedi.

Netanyahu, 'İran'ın terör saldırısı tüm dünyaya yayılıyor ve İsrail bu teröre sert bir şekilde tepki gösterecektir' ifadelerini kullandı.

HAVAALANI KAPATILDI

Patlamanın ardından Burgaz Havaalanı uçuşlara kapatıldığı, uçakların Varna'ya yönlendirildiği bildirildi.

SERT TEHDİT!

Bulgaristan'ın doğusundaki Burgaz şehri havaalanında İsrailli turistler taşıyan bir otobüste patlamanın meydana geldiği bildirildi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırının ardında İran olduğuna inandıklarını ve sert bir şekilde karşılık vereceklerini söyledi.

BTV televizyon kanalının açıklamasında, patlama nedeniyle otobüsün tamamen yandığı kaydedildi.

Olayda, ilk belirlemelere göre, can kaybının olduğu, polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı ifade edildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Bulgaristan'da İsrailli turistleri taşıyan otobüse düzenlenen saldırının ardında İran olduğuna inandıklarını ve sert bir şekilde karşılık vereceklerini söyledi.

Netanyahu ayrıca saldırının Hindistan, Gürcistan, Tayland, Kenya ve Kıbrıs'ta düzenlenen saldırılarla benzer olduğunu ifade etti.

Başbakan Netanyahu, "İran'ın terör saldırısı tüm dünyaya yayılıyor ve İsrail bu teröre sert bir şekilde tepki gösterecektir"