BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

IŞİD'in İslam ile hiçbir alakası yok

Uluslararası Uyuşturucu Politiları ve Halk Sağlığı Sempozyumunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD'i İslam ile bağdaştıranları eleştirdi.

Abone ol

Ortadoğu'da yaşanan savaşları değerlendiren Erdoğan, IŞİD terör örgütünü İslam ile bağdaştıranları sert sözlerle eleştirdi.

Erdoğan, 'Bizim dinimiz İslam teröre yer vermez, barış dinidir, barışın ta kendisidir. Bu örgütlere İslami terör örgütü diyerek gerçeği perdeliyorlar.' dedi.

ORTADOĞU'DAKİ TERÖRÜ İSLAM DİNİ İLE BAĞDAŞTIRANLAR...

 Erdoğan Ortadoğu'daki terör olayları ile ilgili olarak, 'Ortadoğu'da devam eden terör örgütlerini İslam dinine izafe etmek gerçeği saptırmaktan başka bir şey değildir. Ne islam dini ne de başka semavi bir din böyle bir şiddeti asla ve asla maruz göstermez. Dünya bir tedbir içerisinde toplatılar yapıyor. IŞİD terör örgütü Ortadoğu'da kendine göre mücadele verirken benim ülkemde 32 yıldır devam eden PKK terör örgütü var. Acaba bu dünyayı neden ilgilendir miyordu?' dedi.

Bunun uzantılarına bakıldığında diğer ülkelerinde bağlantısı var. Acaba Avrupalı dostlar neden bundan rahatsız olmadı. Çünkü terör örgütünun önünde İslam kelimesi yoktu. Dertleri başka... Bizim dinimiz İslam teröre yer vermez, barış dinidir, barışın ta kendisidir. Bu örgütlere İslami terör örgütü diyerek gerçeği perdeliyorlar.

IŞİD TERÖR ÖRGÜTÜNDE AVRUPALILAR DA VAR

Dünyanın en büyük küresel krizi başladığında biz uyarıyı yaptık. Birileri sınırsız kazanırken birilerin aç kalması sürdürülebilen bir durum değildir. IŞİD terör örgütünde Avrupalılar da var. Bunların arasındauyuşturucu bağımlıları, macera arayanlar da var. Batalık kurumadan sinek hep olur.

 Suriye'den kaçanlara kapımızı kapatamayız çünkü bizim inancımız buan izin vermez.  Şimdi soruyorum Ey Avrupa senin şefkat elin yok mu?  IŞİD'in elindeki silahlar bunlardan gelen silahlar, bunları gazetelerde okuyoruz, görüyoruz.