BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.434,86
HABER /  GÜNCEL

IŞİD konusunda kamuoyu bilgilendirilmeli

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, bugün bir gazetede, 3 bin Türk vatandaşının IŞİD'in elinde tutsak ya da çatışmacı olduğunu yazdığını belirterek, bunlarla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini

Abone ol

Herkesin, "IŞİD'in arkasında kim olabilir, ne var?" diye sorduğunu belirten Güneş, "Haşimi var mı? Var. Saddam'ın en önemli komutanlarından birinin onun arkasında olduğu söyleniyor. Suudi Arabistan'ın, Katar'ın olduğu söyleniyor" dedi.

Konsolosluktaki rehineleri elinde tutan komutanın telefonda, "Biz bunlara asla bir kötülük yapmayız. Çünkü Türkiye bizim gibi Sünni ve Hanefi" dediğini ifade eden Güneş, şunları söyledi:

BİZ YURTTAŞLARIMIZIN MEZHEPLERİ İLE İLGİLİ DEĞİLİZ 

"Türkiye laik bir cumhuriyet. Biz yurttaşlarımızın mezhepleri veya dini inanışlarıyla çok ilgili değiliz. Türkiye'nin büyük çoğunluğu Sünnilerden oluşuyor olabilir. Bu sosyolojik bir durumdur. Ama siyasi olarak Türkiye Cumhuriyeti laiktir. IŞİD'in komutanı Türkiye'nin Sünni niteliğini niye dile getiriyor? Burası özellikle üzerinde durulması gereken bir konu. Herkes merak ediyor arkasında ne var diye. Bu anlattığım konular gösteriyor evvelki gün Cumhurbaşkanlığı'nda toplanan yuvarlak masa etrafındaki kişilere bakarsak, aslında IŞİD'in fiili karargahının da orada olduğunu görürüz."

Güneş, Türkiye'nin bölgedeki tüm ülkelerle istişaresini geliştirmesi, asla tek başına bir şey yapmaması gerektiğini belirterek, ABD'nin Başkan Yardımcısı ile olan görüşme ve muhalefet partilerine bilgi verilmesini olumlu gelişme olarak niteledi.

KEPAZELİKTİR 

Güneş, gazetecilerin, IŞİD komutanlarının Türkiye'de tedavi edilmesiyle ilgili basında yer alan fotoğraflar olduğunu belirtilmesi üzerine, "Şimdi çıkıp İçişleri Bakanı'nın 'evet insandır kim olursa olsun tedavisi olmuştur ama kendisi terörist olduğu için tutukladık' demesi lazım. Eğer 'insandır, tedavi ettik, iyi hale getirdik ve sonra yolladık yine Suriye'ye cayır cayır adam öldürüyor' derse, bu kepazeliktir" diye konuştu.