BIST 9.936
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.449,45
HABER /  GÜNCEL

IŞİD bunu ilk kez yaptı çocuklara esirleri öldürttü videosunu yayınladı

IŞİD bugüne kadar onlarca infaz ve katliam görüntüsü yayınlamıştı. Ancak ilk kez çocuk teröristlere esirleri infaz ettirdiği görüntüyü yayınladı. IŞİD teröristi çocuklardan birisinin İngiliz olması da IŞİD barbarlığının ilklerinden oldu.

Abone ol

Katliamlarını videoya alıp bunu dünyaya yayarak güç gösterisi yapmasına alışkın olunan IŞİD terör örgütü bu kez de Suriye'de savaş esirlerini öldüren beş çocuğun görüntülerini yayınladı.

Görüntülerdeki çocuklar arasında bir İngiliz de var. Bu Batılı bir çocuğun kullanıldığı ilk video oldu.

İLK KEZ BATILI BİR ÇOCUĞU KULLANDI

İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre, IŞİD kanlı videolarında ilk kez Batılı bir çocuğu kullandı. Videoda yaşları 10 ile 13 arasında değişen çocuklar, Suriyelileri infaz ediyor. Katil çocuklar arasında Ebu Abdullah el Britani ismiyle anılan bir İngiliz de bulunuyor. IŞİD’in Batılı bir çocuğu ilk kez böyle bir videoda kullandığı belirtiliyor. 

KÜRT ESİRLERİ İNFAZ ETTİRDİLER

BBC, Britanyalı olduğu öne sürülen çocuğun kimliğinin teyit edilemediğini ve Yabancılar Ofisi’nin konuya ilişkin yorum yapmadığını yazdı. Haberde, çocukların öldürdüğü beş tutsağın Kürt olduğu aktarıldı.

ÇOCUKLAR DAHA FAZLA ŞİDDET İÇİN YEMİN ETTİ

Videoda, Ebu el Bara el Tunisi olarak anılan çocuklardan biri Kürt tutsaklara Arapça seslenerek, daha fazla şiddet yemini ediyor ve onlara yönelik savaşın henüz başlamadığını söylüyor. Videoda çocukların adları şöyle geçiyor: “Ebu İshak Masri (Mısırlı), Ebu Abullah el Britani (Britanyalı), Ebu Fuad el Kürdi (Kürt), Ebu el Bara el Tunisi (Tunuslu) ve Yusuf el Özbeki (Özbek).”